Friday, 15 February 2013

5sebab tak boleh tidur malam

Assalammualaikum

Soal tidur bukan soal main-main.
Tidur merupakan ibadah serius yang tidak boleh dibawa bergurau.


Cerita lu orang-lu orang yang tidak boleh tidur ini
sangat membimbangkan hati dan perasan gua. *See, caring tak gua? guna perkataan bimbang tu. kahkahkah.
Konon-konon ada penyakit insomnia, susah nak tidur. wadepak? awrrrrr

Kenapa tak boleh tidur? Gua teka ini yang berlaku sebenarnya:




1. Nak jadi pandai macam AlbertEnstein
Study kencang, sampai lewat malam. Padahal esok punya kelas lu tidur jugak. zzzzh..

jilakak. gua color frame tingkap tak habis


2. SMS sayang menyayang cinta dikenang,
perasaan menjadi rindu wowowohhhh~

Kalau dah text-ing sebelum tidur tu mmg takkan habis
i love u, i love u too, i love u three, i love u four... i love u hundred thirty nine point seventy two, jadah!



3. Over-thinking
Dalam kepala otak fikir nak tidur.
Tapi otak asyik fikir benda-benda random. 
Entah apa-apa benda singgah kat kepala otak.
Kadang-kadang Ziana Zain pun keluar dalam otak.
(taktahu kenapa gua bagi contoh ziana zain. hmmm)
Fikir punya fikir, last-last dah pagi. nokarom



otak berfikir hingga pagi


4. Berangan melampau batas
Ini biasa perempuan punya kerja.
Lu orang duk fikir satu situasi yang perfect di mana lu adalah heroin.
Kalau boleh nak heroin drama petang-petang,
baru cunn dan sentiasa trending kat twitter time magrib. Awrrr



5. Internet yang terlampau laju.

Internet laju juga punca tak tidur malam. Duk bersidai kat laman sosial 24 jam
Ok cukup, membebel dah macam blog maknenek gua rasa. kahkah


nampak tak blog gua bagi mesej keagamaan. no porn. 
mesej agama weh bukan mesej iluminati.haha


Habis!
So, sekarang lu rasa sebab apa lu tak boleh tidur? keh3. (malas buat penutup entry)


p/s: -
kamus medik:
epiphora- ayaq mata kluaq tak henti-henti.


Shawn Razaleigh

r k g fb like

r k g