Friday, 15 February 2013

5sebab tak boleh tidur malam

Assalammualaikum

Soal tidur bukan soal main-main.
Tidur merupakan ibadah serius yang tidak boleh dibawa bergurau.


Cerita lu orang-lu orang yang tidak boleh tidur ini
sangat membimbangkan hati dan perasan gua. *See, caring tak gua? guna perkataan bimbang tu. kahkahkah.
Konon-konon ada penyakit insomnia, susah nak tidur. wadepak? awrrrrr

Kenapa tak boleh tidur? Gua teka ini yang berlaku sebenarnya:




1. Nak jadi pandai macam AlbertEnstein
Study kencang, sampai lewat malam. Padahal esok punya kelas lu tidur jugak. zzzzh..

jilakak. gua color frame tingkap tak habis


2. SMS sayang menyayang cinta dikenang,
perasaan menjadi rindu wowowohhhh~

Kalau dah text-ing sebelum tidur tu mmg takkan habis
i love u, i love u too, i love u three, i love u four... i love u hundred thirty nine point seventy two, jadah!



3. Over-thinking
Dalam kepala otak fikir nak tidur.
Tapi otak asyik fikir benda-benda random. 
Entah apa-apa benda singgah kat kepala otak.
Kadang-kadang Ziana Zain pun keluar dalam otak.
(taktahu kenapa gua bagi contoh ziana zain. hmmm)
Fikir punya fikir, last-last dah pagi. nokarom



otak berfikir hingga pagi


4. Berangan melampau batas
Ini biasa perempuan punya kerja.
Lu orang duk fikir satu situasi yang perfect di mana lu adalah heroin.
Kalau boleh nak heroin drama petang-petang,
baru cunn dan sentiasa trending kat twitter time magrib. Awrrr



5. Internet yang terlampau laju.

Internet laju juga punca tak tidur malam. Duk bersidai kat laman sosial 24 jam
Ok cukup, membebel dah macam blog maknenek gua rasa. kahkah


nampak tak blog gua bagi mesej keagamaan. no porn. 
mesej agama weh bukan mesej iluminati.haha


Habis!
So, sekarang lu rasa sebab apa lu tak boleh tidur? keh3. (malas buat penutup entry)


p/s: -
kamus medik:
epiphora- ayaq mata kluaq tak henti-henti.


Shawn Razaleigh

127 comments:

  1. guwa rasa guwa yg nmbor 2 tuh..bhahahaha.. dafuqqq Y__Y

    ReplyDelete
  2. selalu susah nak tidur tu over thinking punya pasal. grr!

    ReplyDelete
  3. no 3 and no 4 tuh bapak segala tepat nya. hehe ;p

    ReplyDelete
  4. mana lu tau gua sering alami masalah #3 tu? lu skodeng gua?!

    ReplyDelete
  5. pink velvet

    kannn. sama lah weh. awrrr

    ReplyDelete
  6. shaqir

    ahaha. try call pulak, kompem tido subuh

    ReplyDelete
  7. niena

    tulah.kan senang kalau otak ada button on/off. :p

    ReplyDelete
  8. nad

    byk tgk hingga hujung nyawa ni. hahahawrr

    ReplyDelete
  9. paraloyar

    gua rasa nenek gua pun ada masalah sama. bkn lu je. kehkehk

    ReplyDelete
  10. internet terlalu laju pun jd faktor ea...nice one...
    x merasa pulak yg tu

    ReplyDelete
  11. anisa

    hehe, baguih la cmtu.bkn tahi internet :)

    ReplyDelete
  12. kekdah engko yang gambar no 2 lettewww

    ReplyDelete
  13. bab study dengan internet laju tu memang betul sangat.hahaha

    ReplyDelete
  14. wadi

    haha. dak aih. kami call sampai tetido. suwit dak? hahaha

    ReplyDelete
  15. alfi

    betul, kadang bukan study pun. merewang je. haha

    ReplyDelete
  16. Paling tepat sekali nombor 3. Keep thinking random things. Bla bla bla. Hahahaha.

    ReplyDelete
  17. shawn~~~

    wahahaha..gua rasa yang terkena hidung gua no.4..pastu no.3... aisehmeng..


    *purnu??? ekekekekee..suci bunyinya =.='

    ReplyDelete
  18. eiqa pika

    kadang2 macam try kawal. tapi lagi melarat. adoiii

    ReplyDelete
  19. marcella

    purnu tu 18tahun ke bawah. suci sikit. haha

    ReplyDelete
  20. aku rasa semua kot,, kecuali no 1. erkkk,,

    ReplyDelete
  21. aku seharusnya tak tido sbb online..aku xtau hape yg ada dlm tenet ni tp aku suka online..=.= tapi aku tak layan porn..haroooom

    ReplyDelete
  22. awrrrrr insap gua dtg blog ni" katakan tidak pada porn" oyeah. (ceh aku plak lebih2 ahhahahaha

    ReplyDelete
  23. Gua selalu taleh tido malam sebab ada lagu dalam otak memang biasa lagu jiana jain..

    ReplyDelete
  24. ko lupa satu menda shaung... sebab kalau org tu jadi pak guard dan dia kena on duty pun salah satu sebab gak napa dia x leh tidur malam eh...

    ReplyDelete
  25. gwa selalu over-thinking -_-

    nak kaweng, barang kaweng, pasal kaweng

    grr.. tensiiiii.

    ReplyDelete
  26. kalau fyna lah kan..hurm..yang no 4 tue. (kot)

    ReplyDelete
  27. kene rasuk xde dlm senarai?ape semua niii!!!!puih!hahaha

    ReplyDelete
  28. sarip kumbang

    kena rasuk tu termasuk dalam uitm lendu sahaja,

    ReplyDelete
  29. syazana

    ahhh bestnya nak kawennnn.awrr

    ReplyDelete
  30. PPP

    nampak sgt guard tu tak pandai tuang keje. :p

    ReplyDelete
  31. azam

    kenapa bukan anuar zain? hahha

    ReplyDelete
  32. mawardi

    nampak sgt kaki purn -_- haha

    ReplyDelete
  33. No 1 n no 5...Mmg terkena atas idung lerr...ngeh..ngeh...

    ReplyDelete
  34. wa xleh tido sebab teringatkan muka lu.. amacam? sweet tak? hahahaha

    ReplyDelete
  35. ggggrrr... ahhahahaha mana ada weh... lari laju2..

    ReplyDelete
  36. aku tiada sama sekali berkenaan seperti diatas. nghaaaaa

    ReplyDelete
  37. kaki tgk porn rpenye..
    ptotla belendir katil aku aritu..
    ahaha

    ReplyDelete
  38. dah komen ke blom eh...gua xingat dohhh? *kejadian sblum tidoq jgk nih!!

    ReplyDelete
  39. pergh. gua kena kentut berbuih pasal tu tido lambat. bagi ilang dulu buih nya

    ReplyDelete
  40. pergh. gua kena kentut berbuih pasal tu tido lambat. bagi ilang dulu buih nya

    ReplyDelete
  41. aku nk tdr, tdr je.. xde ms nk fkr mende bkn² atau texting cinta sayang bagai.. letak pala kt bantal, tutup mata dan zzzzzzZZZzzz.. wakakaka..

    ReplyDelete
  42. Pasal internet laju tu kadang2 betol gak.time tu la sibuk nak download citer..bukan nak download nota kuliah ;D

    ReplyDelete
  43. Arghhhh. Kena dekat gua yang no. 4 kah kah kah!
    Tapi semuanya betul, kecuali texting tu. Haram jadah pulak gua nak loving loving segala sampai tak tidur. Yang lain memang 90% betul sampai gua takleh tidor dua tiga empat pagi.

    ReplyDelete
  44. Dah lama wa tak singgah blog kau kan shawn . ada perubahan XD muka makin kacak . ehh ehh k *tangan didada mata ke atas . Hahaha masih tidak berubah blog penghibur hati yang lara . K agak setuju dengan statement ni . :D Tapi lepas ni dah tak dapat nak singgah baca blog shawn espiemm . Nanti bagi tips untuk espiemm boleh ? request ni ^.^V

    ReplyDelete
  45. Wakakakakakaka!!!
    Gambar Setia Hujung Nyawa tu mmg Cannot Go...Gelak Guling²

    ReplyDelete
  46. ko balas komen tuh, bajet mcm aku ada awek je kan...kah3...

    ReplyDelete
  47. semua di atas..noharoom perli gua ke apa weyhh

    ReplyDelete
  48. aku susah tido sebab jiran sebelah guna bilik dia kuat sgt..

    klu hg paham maksud aku la..hahaha

    ReplyDelete
  49. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  50. Hai tuan blog tak bulih klik komen ker.. RAWR

    ReplyDelete
  51. Rasanya inilah masa untuk gua buat :poop: kat sini kan RAWR!

    ReplyDelete
  52. Rasa kesian kan bila tuan blog nak balas komen tak bulih.. Takpa! bersabarlah RAWR!

    ReplyDelete
  53. jajam

    lu nak kena sunat lagi 4 kali ke?

    ReplyDelete
  54. nyamuk terbang

    apa ke tamak sgt lu ni? haha

    ReplyDelete
  55. shaqir

    ang tosah duk buat rahsia lah

    ReplyDelete
  56. rosalinda

    hahah. ni emsti kaki. gua pun terpaksa search poster cerita tu. sbb tak penah tgk. nasib baik betul

    ReplyDelete
  57. chokie

    gua mmg sentiasa kacak dan harum. moga lu pass spm dgn keputusan beribu A

    ReplyDelete
  58. emylia

    random things tu mmg semua org kena kot?

    ReplyDelete
  59. laskar

    dunlod cerita porn jangan sekali2

    ReplyDelete
  60. mizz tina

    share lah tips weh. hahaha. power2

    ReplyDelete
  61. haaziq

    sila kentut guna mulut instead of pungkok. tgk mcm mana pergi buihnya

    ReplyDelete
  62. xila

    lu ni mamai pun boleh komen. ni tahi internet ni :p

    ReplyDelete
  63. katak comel

    kaki tak tgk porn, mata je :p

    ReplyDelete
  64. Cik Pensil

    tipu aih. tidur awal tu alien ja

    ReplyDelete

  65. dira din
    study xpe, dimaafkan :p.

    ReplyDelete
  66. zaxx


    perghhh mimpi basah gua dengar :p

    ReplyDelete
  67. aku ada masalah tido, kalau setat nak masuk tido.. mesti rasa nak kencing

    tu yang payah.. kang tak memasal aku kencing atas tilam.

    hmm

    ReplyDelete
  68. kalau semua di atas...... kronik sangat tak penyakit aku? hehe

    ReplyDelete
  69. cayalahhh... cool la belog ni... HIHI..

    ReplyDelete
  70. alhamdulillah tak pernah tak boleh nak tido. tapi sya ada masalah terlebih tido hahaha

    ReplyDelete
  71. HIPERBOLA - tamak haloba makan meatball...

    ReplyDelete
  72. tu tak masuk gatal tangan call orang tuhh..


    tak tdoq laaa

    ReplyDelete
  73. no 1 tu macam aku ja kahkah...tewhhh

    ReplyDelete
  74. Aku lah manusia paling senang nak tidur. Haaa, cakap pasal tidur aku dah ngantuk skang.

    ReplyDelete
  75. hihihi dok berangan2 tgk2 dah pagi..memang frust...hihi..

    ReplyDelete
  76. tak bulihh tido sebab teringat kat marka lah, apa lagi kahkah

    rasanya gua yang no 3 je hiks. over thinking. pebendala gua pikir sampai over sangat bahaha

    ReplyDelete
  77. perempuan plak ko salahkan ye.. hahaha.. twittiaq xtahan..

    ReplyDelete
  78. semua fakta di atas adalah tepat dan benar belaka...

    ReplyDelete
  79. Aku tambah nmbor

    6. Lapoo gile kencang.
    Bile dah perut lapar, mate pun lapar, bile mate pun lapar die jadi tak boleh pejam selagi tak isi perut. See? Betulkan cakap aku. ehek :D

    ReplyDelete
  80. menariik artikelnya salam kenal yaaaa

    ReplyDelete
  81. setiap kali kau buat AWWRR aku rasa nak pukul kau.

    apasal awek texting berotot dada bidang?

    Apasal kau kelakar sangat hah.

    ReplyDelete
  82. aku benci betul dengan kau, suka sgt buat aku gelak. hilang la habeh ilmu aku.

    ReplyDelete
  83. rindu dgn blog kentut ni..lama tak jengah hehe :P

    ReplyDelete
  84. nasib baik aku pesen senang tidur, siap berdengkor bunyik ayam belanda lagi

    ReplyDelete
  85. berabad rupanya aku tak datang siniiiiiiiiiiiiiiiiiii ! haha... weiiii, selamat malam *tetiba

    ReplyDelete
  86. cilakak macam mana la malam tadi gua boleh mimpi pasal lu..kes berebut kuning telur pulak tu..

    gua musykil la apa motif lu masuk dalam mimpi gua..hahaha

    ReplyDelete
  87. masalah gua bila nak masuk tidur je mesti haus.. sekejap2 gua bangun minum sampai subuh.. cemana? ada jalan penyelesaian tak doktor awrrrr

    ReplyDelete
  88. hahaha..macam btol je....bagos entry nie..

    ReplyDelete
  89. selalu jd no.3 .. heee..

    done follow sini.. jom follow n singgah blog teman.. heee..

    http://tengkubutang.blogspot.com/

    klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  90. gua ta bole tido sbb lu..sbb blog lu wa baca sampai pg..arghhh tekanan gua..arghhh!!!!

    ReplyDelete
  91. kunjungin blog gw ya kalo ada waktu *ganggu http://dontlookbackbro.blogspot.com/ makasih (:

    ReplyDelete
  92. hahahaa..itulah antara sebab2 insomnia...hahahaa

    ReplyDelete
  93. okey, aku rasa nak kecualikan yg texting tu je . kahkahkah

    ReplyDelete
  94. mohon update update update..hehehe

    ReplyDelete
  95. Baru malam tadi jadi. Makan coklat lewat malam. Mengidam choki - choki tak kena masa. Tak cukup tu minum pulak air coklat.

    1 pagi...
    segar
    2 pagi..
    menguap
    3 pagi...
    segar semula lalu sambung makan coklat

    4 pagi...
    baru zzz

    pukul 6 dah bangun.


    Lupa pulak dalam coklat sebenarnya ada sejenis bahan yang boleh buat manusia menjadi aktif. Nasib baik la semalam tak hyper aktif buat memacam keje!

    ReplyDelete
  96. tak leh tido sebab rindu dia.hahaha

    ReplyDelete
  97. 3 jam sat g baru guwa komen...

    jadah giler, baru post ari ni, org yg komen berduyun2.... jelez gua...ahahahahaha

    ReplyDelete
  98. apa ubat kalau penyakit no 3 tu dtg ... baru smlm aku kena...hishhh jam 3 pagi baru tidur

    ReplyDelete
  99. dulu ye aku macam tu shawn ada kala payah nk tido tp sekarang letak je kepala kat bantal lena terus haha

    ReplyDelete
  100. aku xpernah ada mslh sprt yg dinyatakan.. malah boleh tidur sehingga 29pagi..hihi

    ReplyDelete

r k g fb like

r k g