Saturday, 30 June 2012

Tidak fokus atau terlalu fokus. WADEPAK. *taktahu nak buh tajuk entry.


Assalammualaikum

Kali ini entry berkaitan isu sejagat. Kemain gua guna perkataan sejagat. wahaha
Lu orang pernah tak menghadapi situasi,
dimana orang yg lu tgh bersembang tu, tidak fokus.
Memang BbqWtfWwf urang2 begini. awrrr

Biasanya orang-orang macamni tak fokus sebab
dia tengah fokus kat benda2 lain yang dia tengah buat
macam main game.


Dota. Sebuah permainan berkomputer yang digilai ramai.
Gua pun pelik. Dota ni hape? donut gua tahu lah.
yg penting gua anti dota.
Sebab gua dah tgk ramai budak2 dota sangkut exam
sbb taktidur malam main dota.
apakejadah?
kalau taknak tidur, pergilah layan porn, layan dota paddia? kbai. hahaha
muhun budak2 dota tidak buttthurt.

SMS gepreng boipreng

Kadang-kadang tu main sms sampai tak tahu apa yang tgh berlaku kat sekeliling.
Gua menyeru semua manusia sejagat masukkan fon dalam poket bila tgh melepak dgn kawan2. *guna perkataan sejagat lagi. hebat jugak BM gua ni. kui3

cth main sms sampai tak perasan sekeliling

*kadang2, gua pun terkeluar jugak fon dari poket. wakaka

fikiran merewang berangan


haha. Yang ni selalu berlaku kat gua jugak sebenarnya.
Beriya tanya pukul berapa.
Bila orang tu dah bagitahu jam pukul berapa, tiba2 otak gua bagai ada shield captain america.
Lantas gua mengajukan soalan yg sama kembali. kemain lantassssss. haha awrrr

Sebelum berpisah gua nak tanya satu soalan:



kbai.
Blogger pilihan entry ini: Korn el Jr

shawn razaleigh

Friday, 22 June 2012

Entry special: Cikgu suka main bola, hari2 cikgu main bola.

Assalammualaikum

Hah dah kenapa pandang2? Tak percaya lah tu gua update blog lagi.
Igt gua ni pemalas sgt ke nak update? Hahaha

Dah masuk quater final dah EURO2012.
Kang kalau gua tak buat entry fasal bola ada yang tuduh gua gay pulak. haaha



Ya, bola. Macam2 jenis bola ada dalam dunia. ada bola lisut, bola takraw
dan tidak ketinggalan bola-bola api,
yang sedulunya kecil telah menjadi besar,
Begitulah jua, cinta ku padamu.
Yang sedulunya kecill, tlah menjadi besar ♪ ♪
Maaf termenyanyi pulak. *aku tahu ada yg ikut menyanyi jugak. jgn nak buat2 innocent lah weh. awrr

Baiklah, sambung kenapa manusia tgk bola

1. Kenapa lelaki tengok bola?
kerana bolalah, ya bola. "bola"

p tgk bola dada.

bola didada. jadah?


2 Perpaduan

Alkisah, dulu gua pernah bosan2 tunggu train dekat wangsa maju,
gua nampak nigga dengan wristband Arsenal. Pasukan kegemaran gua.
Gua pun tegur beliau;

Gua: yaw wassap doggg
Nigga: yaww wassap cattttt
Gua: a fan of arsenal? *sambil tunjuk wristband beliau
Nigga: yeah, arsenal. howbout u brader matafaka watepak asbestos? *dia rapping
Gua: arsenal *sambil kenyit mata.
tiba2 dia peluk gua tanda saudara se-arsenal. atau mungkin tanda dia tergoda dengan kenyit mata gua tadi.
Hah apapun, itulah bola sepak. Perpaduan tanpa warna kulit. Hebat bukan? *kunun2 mesej anti-racism

shawn dan sean

3. Peluh

Ok, apa kaitan peluh dengan minat bola sepak? gua pun tak pasti.
Tapi gua penah dengar yang perempuan suka lelaki main bola dan berpeluh2.
Seksi katanya.
Gua pun tak berapa pasti lah. Kalau betul, lepas ni silalah guna kan sebaldi peluh utk ngorat gepreng lu orang. sediakan straw sekali. hahaha. awrrr!

peluh jantan itu sexayy awrrrrrr


4. Kenapa perempuan tengok bola?

Ok sekarang, kenapa perempuan tgk bola pulak.
Depa ni kenal cristiano ronaldo je besanya.


perempuan dan bule sipak


Ok, cukup! Sebenarnya, gua tgk bola, sebab nak tgk seni main bola tu sendiri.
Konon2 boleh praktikkan bila main fustal. Konon je lah,
skil yg gua betul2 mahir sekarang ni,
skil golkan ke gol sendiri. tu memang kemahiran gua. Dah jgn tanya lagi.

p/s: Sengaja gua selitkan nama jajam, tirah, umar. Depa ni blogger jugak
p/s2: Team2 euro gua dah keluar. Ok, jgn pandai2 nak tuduh gua sokong Belanda
x-box: blog ni usia dah setahun. sayang lu orang semua yg sapot blog ni. muah

shawn razaleigh
xoxo*gaya gedik

Tuesday, 19 June 2012

Update baru: Mengada-ngada ketika kecil

Assalammualaikum

Nama gua Shawn Razaleigh.
Ya, gua lah blogger yg dah sebulan tak update blog tu. wahaha
Memang busy, gua dah sebulan tak makan, sebulan tak kencing. Dan, dah sebulan tak mandi wajib. awrr *ok, hyperbola yang melampau. haha

Gua baru habis practical dekat Hospital Sri Manjung, ward paediatrics(wad kanak2). Dekat sana, macam-macam perangai budak gua tengok. Semua cencomel belaka. Comel bak Dr Rozmey kata orang tua2.

Tengok budak2 kecik ni gua teringat perangai mengada2 gua time kecik. Memang mcm cibeng. Mengada bukan main. Berikut merupakan perangai mengada2 gua


1. Mintak dukung
Gua memang dilahirkan malas. Malas gila nak bejalan, gua suka kena dukung. ha ha ha. Perangai mcm haram, selalu gua akan pura2 tertidur dalam kereta. Then bapak gua akan dukung gua keluar dari kereta.


selamat hari bapak, bapak


2. Tidur malam
Haa, gua akan mintak mak gua tuju lagu sebelum gua tidur. Gua buat mcm pilih lagu dekat karoke. Memang style anakk derhaka abes la beb. haha. Kadang2 mak gua nyanyikan lagu anakku sazali versi anakku razaleigh. ok yg tu tipu.awrr


mak gua dan lagu najwa latip beliau.awrr


3. Mandi pagi pagi
Gua dulu malas betul mandi pagi2 nak pegi sekolah. Sejuk gila tahu? Pesen2 kambing biri2, shaun the sheep mmg takut air.


cth bangun pagi kecik2

4. Demam
Hat ni paling gua suka. Bila demam. mak gua suka buh towel basah kat dahi. Pastu lap2kan. Perghh paling nikmat, bila mak tanya, " shawn, hang nak apa demam ni? '' Gua terus buat wish ibarat ada jin lampu nak tunaikan permintaan gua. kah kah kah. Kadang2 gua pura2 demam utk mendapatkan layanan istimewa ni.
awrrrr.


cth wish list bagi orang demam

Manja tak gua dulu? kah kah kah. Entry memalukan diri. Tapi kira oklah dari manja2 budak2 sekarang yg manja nak ifong, ipad, ipod, iloveu.kbai

shawn razaleigh
p/s: lagi byk entry akan menyusul,
p/s 2: rindu yuollllssss awww

r k g fb like

r k g