Sunday, 26 February 2012

UPDATE: Cerita budak sekolah main fb siang malam ewah

Assalammualaikum

Kali ni gua menaip entry sambil membuat tarian goyang gerudi. Ini adalah bagi meraih semula minat lu orang membaca blog gua yang dah lama tak diupdate ni. hehe. Agak2 kalau lu tergoda dengan gelekan gua, boleh add faceboooook gua.

Baiklah, bercakap mengenai fb ( bajet ada kesinambungan dengan intro, kah3), gua sekarang sangat anti dengan budak sekolah yang ada fb. Boleh tak lu orang, lepas balik sekolah pergi main kejar2 takpun main guli.

Bukan gua tak bagi lu orang berteknologi, tapi jahanam apa, fb lu orang tu sangat geli tahu? geli. geli. geli mat.
Apa? lu kata tak menggangu hidup orang lain? jadah apa tak menganggu kalau ropa2 ni yang terpampang kat
wall gua.

1. Status pelik dan comment pelik. Bukan pelik sahaja ok, pelik GILA 


Nampak tak kebangangan yang melanda di situ. Bajet2 merendah diri. nak suruh orang puji lah konon2nya tu.

2. Ayat inapuringgeydeytambi

Ni satu lagi pesen. Dahla bahasa macam tak pernah masuk kelas BM, huruf a pergi tukar jadi hurup q. bebal level berapa pun gua tak tahula. awrrr

Boleh menangis baca status macam gini. 
Entah bila dapat faham pun gua tak sure.

3. Gambar hot gila woi

Gambar DP paling hot budak2 sekolah mampu buat adalah gambar dalam toilet mall. Amik gambar sendiri ikut cermin guna camera handphone. Nak lagi hot, guna dslr. Pergh hot gila gua cakap lu, se-hot tahi yang baru keluar dari punggung. hot kan?


Balik rumah edit pic kaw2. Siap buat efek tu, lepas tu buat dp fb.
Lepas tu semua awek like, berkembang lah sikit hidup dik oi.

4. Info
Info ni guna nya untuk orang tahu siapa kita, senang nak add kalau kita rasa kita kenal. Tapi, dia orang punya info artis habis. Lisang surihaning pun tak buat macam lah weh.




5. Bergaduh hobi kami

ini terpaling gua tak terfaham tersekali. Nak bergaduh lantak hang lah, Yang nak suruh satu dunia tahu buat apa. kuat sgt lah tu. kalau kuat, pergilah bunuh semua yahudi. puih.



p/s pekehal serius na entry ni. mohon gelak sat. kah kah kah
p/s2: status2 fb di atas diolah semata2, tapi berdasarkan kisah sebenar


shawn razaleigh
serius dah takboleh ubat budak2 ni.

Wednesday, 8 February 2012

ketagih: SMS dan Senyum Sorang-Sorang

assalammualaikum

Ok, ok, ok,  gua tahu gua dah lama tak update. Hmmm, yelah2, tambah perkataan "gila",
Ok, ok, ok,  gua tahu gua dah lama GILA tak update.
Busy sangat2.

Sekarang pun tak tahu nak cerita apa, nak cerita fasal AJL kang, semua dah tahu johan raja lawak yang menang.
Nak cerita fasal lisa kang, dah kecoh kat surat2khabar yang gua dah ceraikan dia melalui sms. haha
Nak cerita fasal Paklah dah bukan PM Malaysia karang, amboih lama sangat dah cerita tu.

So, hari ni gua nak cerita fasal sengih dan sms.*tiba2, padahal tak kena dgn intro pun. ha ha hah awrrr



bunyi sms
beep.beep.beep *senyum sorang-sorang
beep.beep.beep *senyum sorang-sorang
beep.beep.beep *senyum sorang-sorang

beep.beep.beep *senyum sorang-sorang
beep.beep.beep *senyum sorang-sorang
beep.beep.beep *senyum sorang-sorang


beep.beep.beep *senyum sorang-sorang
beep.beep.beep *senyum sorang-sorang
beep.beep.beep *senyum sorang-sorang

Haha. amik lu, sampai 9x gua copy paste.
Gua nak copy paste 100x kali sebenarnya.
tapi takut lu orang bosan dan merajuk pula,
dahlah jarang update, update2, main ulang2 ayat pula. Sungguh tidak berkarisma Shawn Razaleigh ni.


Jadi, trend jahanam apakah ini? asal beep, senyum. asal beep senyum. awrrr

Persoalannya, TAK KENA TEMPAT pula tu senyum sengihnya.  



1. Ketika makan
ha, ni pantang mak gua main phone time makan, biasa kalau gua buat macam ni, dia akan rendam phone gua dalam air sirap. *tipu
mak gua kata hormat rezeki je.



2. Ketika lepak mamak

Ni pun boleh tahan jugak, main sms time lepak. wadepak? duduk rumah makan karipap lah

messi dan baby score serentak, lebihkan baby, wadepak. haha

3. Sebelum tidur
Tatkala bulan redup dilitupi awan nanonanonano, angin bertiup kencang, hujan pula keadaan di luar sana, kalau tidur, tangkap leleh 11jam. Padu2. Tapi kalau nampak muka lu tengah sengih dibalik cahaya phone dalam gelap tu, potong stim beb. awrrrr

dalam golap ado gigi

4. Ketika mandi
Haha, yang ni gua teka je. ado ke tak? ado lah kot, kalau tak buat apa ada yg bawak phone time mandi. Pandai lak tu ngelak air shower masuk phone, balut ngan plastik ke apa?


peristiwa di bilik air*lu takpayah nak tgk lama sgt punggung tu

Satu hari kalau phone dapat beratus-ratus sms, takkan beratus2 kali lu nak senyum sorang-sorang?
Kadang-kadang boleh annoyed jugak lah.
yelah sengih2 main phone tak kira masa dan tempat. Duk layan sms gepreng boipreng. Baik baca buku. Ok, ini bukan blog nasihat. haha. bai

p/s utk ketagih lain klik ketagih like
Shawn Razaleigh

r k g fb like

r k g