Monday, 16 January 2012

Perkara-perkara yang menggangu study. Awrrr

Assalammualaikum



Pernah tak lu orang rasa semangat gila nak study tapi tiba2 jadi hangat-hangat tahi ayam kampung.
Contoh semangat:
a. "Malam ni gua nak study kencang punya; dari pukul satu sampai pukul lapan belas pagi"
b. "Siapa dok kacau aku study aku bagi penampaq guna kaki"
c. "Target kitew hawi nie nak study tujuhbelas mukew surat arh. Seswai dgn umur kitew, sweettujuhbelas." versi budak SPM

Tapi malangnya, semua cita-cita di atas terbantut. Dan perkara-perkara yang sering membantutkan proses ini adalah:

1. Facebook
Tengah2 study, penat. Perlu rehat KEJAP, Bukaklah fb KEJAP, Lepas tu komen status orang KEJAP, borak-borak KEJAP. Kejap campur kejap campur kejap, last2 jadi 2,3 jam. Lepas tu tgk jam rasa marah dengan diri sendiri. terus tidur. Konon2 marah gila lah tu dengan diri. haktuihhh

berehat kacau fb orang

2. Movie
Tengah2 study, kawan duk ajak tengok cerita ombak rindu. Mula-mula tak kesah lah, 2 jam je pun. Tapi campur berangan lepas habis cerita, jadi 5jam. tiba2 baru sedar lu still dekat muka surat tiga dari tadi. AWRRRR

contoh study lepas tgk movie


3.sms gepreng / boypreng
konon2 jadi peneman time study;
beep-beep. ''tq teman b study. sayang gegirl"
beep-beep. "sama2. b study apa tu?"
beep-beep. "study. errrr aku pun tak tahu aku study apa. layan kau lah ni. awrrr"

teman study cengkonon2nya


4. Tilam bantal
Okay3. Yang ni khas buat diri gua sendiri sebenarnya. Dah tahu tilam bantal tu gunanya untuk tidur, lu orang study atas tu, memang jawab add math dalam mimpi lah. Itupun, kalau mimpi addmath lah. Kalau mimpi basah? ha acane tu? ha ha ha

Ya, anda tak silap. Memang hitam. Dah tutup lampu. tidur. gelap. 
*padahal malas nak lukis

5. Makan
Memang tak pernah berkesan kalau study lepas makan. Ada dua je penyelesaian lepas makan. Pertama berak, kedua tidur. Kalau lu orang kata yang ketiga adalah study. lu memang dr rozmey.*tiba2


orang kenyang sorongkanlah bantal, bukan buku

So lepas ni elak kan benda2 kat atas tu. kompem boleh study dengan gemilang punya. Ok3, gua nak study. bye.. Oh bantallllll~ eh?

shawn razaleigh

Saturday, 7 January 2012

Siapa pakai spender jangan baca entry ni. hidup gang boxer!

Assalammualaikum

ini entry serius.

KUALA LUMPUR-Pemakaian BOXER sudah menjadi trend lelaki2 sekarang. Perempuan pun. Kot la.
Dan natijahnya, spender dilupa habis. Persoalan yang gua ingin bangkitkan di sini adalah kenapa boxer? kenapa dan kenapa? Apakah mutu pembuatan spender sudah jatuh atau mungkin juga harga spender yang semakin meningkat naik? (ok, tak payah nak serius sangat nada pembacaan lu orang)

spenda vs boxer= mana hala tuju kita?

Baiklah, gua tahu penggunaan perkataan ''spender'' agak menggelikan dalam entry ni.
Bukan gua tak mahu tukar-pendekkan perkataan ''spender'' kepada 'S', tetapi gua tahu perangai lu orang yang nanti akan menyamakan 'S'=Shawn. Adalah sangat tidak matang perbuatan saudara/saudari itu. Maka, gua teruskan jugalah pengunaan perkataan "spenda" ni.ha ha ha. *ok. jangan gelak, sudah ku bilang, ini entry serius.

Jadi, setelah 5 tahun menjadi pengikut setia boxer, gua simpulkan bahawa boxer adalah yang terselesa terheaven dan terawrrr.

Bagi seorang lelaki, barang utama yang harus dijaga adalah burungnya. kalau burung tersepit dan tak bernafas dek belenggu spenda, apalah gunanya, kan?

lagipun burung adalah simbol kebebasan, maka, lelaki-lelaki diluar sana, bangkit. Bebaskan burung anda...








burung=freedom

Dengan ini, bolehah gua ringkaskan, spenda adalah sangkar kecik utk seekor burung, Manakala boxer adalah sangkar besar utk burung.
nampak tak persamaannya? tak nampak sudah, gua nak chow. ha ha ha


p/s: oh nak tanya jugak perempuan yg berboxer, apa alasan anda? hurmm
p/s2: walaupun tajuk entry dah melarang, tapi gua tahu ada jugak yg baca entry ni sambil pakai spender.jenis degil. awat degayyy sangat? awrrrr
xbox: mahasiswapolispolitiksemuabulsittt


shawn razaleigh

r k g fb like

r k g