Tuesday, 18 September 2012

Cerpen 3suku remix Apakah (part III)

Assalammualaikum

Gua nak menjalankan tugas menyambung cerpen Geng Apakah.

Jangan risau
konsep katun blog gua didahulukan,
cerpen apakah diutamakan. eh?




Part 1, 
Part 2.

Part 3:

"Ang pasaipa pakai baju klawar mak ang ni?"

"Aku sebnaqnya ada penyakit kurap badan. Aku dah try kikis guna kikir tapi tak mau jugak" balas Ca'er

"Dah tu apa kaitan dengan baju kelawar? Ang ingat ang batman ka? Sempoi habis?" soalan demi soalan ditujah Zul.

"Doktor cakap aku kena anginkan badan. Kasi kurap kering. Tu yang pakai baju longgaq, nak kasi angin fuhh fuhh fuhh masuk".

"Ohhh"



.....


Perbualan terhenti dek angin deras. Sederas angin cinta Yusry pada Lisa begitulah derasnya angin malam itu.
Ca'er menggigil sejuk sendiri dalam baju klawarnya.
Zul maintain cool.
Jiwa taiko-taiko Zul zaman sekolah henry gurney dulu sedikit pun tidak pudar.

Melihat keadaan Zul yang cool, Ca'er mengimbas kembali zaman kegemilangan Zul di henry gurney dulu.
Itu masa, siapa tak kenal sama Zul Taiko samalah macam orang yang tak kenal perdana menteri Malaysia. Mahsyurnya bukan main.


Zul, 15 tahun, taiko henry gurney. Dari pengetua sampai ke Cik Tiqah (acik cleaner), semua kenal beliau. Dimasukkan ke hunrey gurney atas kesalahan menjahit mulut kawannya yang suka sembang kencang. Kata orang KL, sembang begar.
Memang pantang Zul dekat sembang kencang dan sembang politik.
Sembang (multilevelmarketing) MLM? hmm tak usah cerita. Maut jawabnya.

Di henry gurney, syurga bagi Zul, neraka bagi yang lainnya. Pernah satu ketika, Zul dan konco2 utamanya yang terdiri dari Xinang, Julax dan Joel. membakar semut hitam hidup2. memang brutal habis.
Kagum,
salut,
respek, semua beliau terima dalam satu masa.

...

"Hmmm~ hmmm~ hmmm~"
Mulut Ca'er tertutup rapat sambil menghumming lagu sekolah henry gurney.
Zul kenal lagu itu,
lagu henry gurney,
lagu lejen,
lagu dia,
JIWA DIA! (kemain tanda seru)

Zul lantas turut menyanyikan bait2 lagu tanpa perlu berhmmm~ hmmm~ hmmm~ macam si Ca'er. Mak jenah dan pak wan kechik turut menyanyikan lagu tersebut. Tah macam mana diaorang tahu lirik lagu menjadi persoalan di sini. Search youtube mungkin.

Kopi Buang Semangkuk Dua makin sejuk,
namun suasana kedai kekal rancak dengan nyanyian mereka berempat:

♪, ♫, ♩. ♬, ♭ ~ ~

Bagi Penhuni Henry Gurney, sekolah kami seperti penjara, 
di awasi oleh warden, kalau lari sia-sia saja.....

RESURGAM nama diberi, slogan kata sekolah kami, 
lambang burung dibakar api, sudah mati hidup kembali......

Oh tuhan, ampunilah dosaku ini..

Ring ring ring loceng berbunyi, warden datang membawa kunci, 
kami duduk tak senang hati, entah kemana nak bawa pergi......

Hari Isnin bubur kacang, roti disapu dengan mentega,
 bubur kanji tak rasa apa, mahu tak mahu makan roti saja........
♪, ♫, ♩. ♬, ♭ ~ ~

Selesai alunan lagu, seluruh isi kedai memberikan tepukan gemuruh. Siap ada yang bawak banner "WE LOVE ZUL & CA'ER"
Entah mana datang banner ni pun tak pasti. Yang pasti memang ada banner.

BluppBluppBlupp
Telefon genggam Caer berbunyi lagi.
1 new message: Dang Kahla
Punat tengah dipicit.
"Ca'er, bilew nark detim lagi. windu niee!"
Tersengih Ca'er membaca mesej dari Kahla, skandal baru Caer.

"Hoi! Awek ke?" jerkah Zul
Ca'er sambung sengih bongkaknya tanda mengiakan.


Ca'er,
kasanova Kampung Selama Ikan Duri.
Minggu ni sahaja sudah 4 wanita berjanjitemu dengannya.
Cakap sahaja, gadis mana? Gadis manaa? Semua Ca'er punya.
Anak tok imam, Amy si budak hingusan tu pun Ca'er kebas.
Apatah lagi artis Liyana Jasmay.
Tu, pelakon watak Izah dalam ombak rindu pun tergila-gilakan si Ca'er ni.
Pendek kata, semua anak dara minat kat dia. Mak janda pun ada yang sangkut. Tapi Ca'er tak layan. Jaga standard katanya.  

....

Detik demi detik. Sudah tiga jam punggung si Caer dan Zul membeban bangku usang warung Mak Jenah. Lama memang lama. Alur punggung pun sudah berpeluh.
Namun, belum sempat peluh punggung meresap ke dalam kain cotton baju klawar si caer,
meja mereka diterbalikkan seorang pemuda.

"Jibaiiiiii, potong stim betoi" jiwa taiko dulu mula mengusai segenap tubuh Zul.
Marahnya bukan sikit-sikit ya tuan puan. Marah-marah sekali.

Pak Wan Kecik dan Mak Jenah cepat-cepat menyorok bawah meja.
Berpelukkan. Bibir hampir bersentuhan.  Mata masing-masing dah kuyu.
Hmm, ada harapan dia orang buat anak bawah meja.

Baik. Kita tingalkan dulu kisah nyorok, peluk, bibir, mata kuyu dan anak baru.
Kembali ke kisah asal.

Ya, kisah meja di terbalikkan seorang pemuda.
Sebatang rokok daun tergulung kemas di bibir.

Zul merenung tajam mata pemuda itu. Sangat tajam, setajam bilah mata pisau pengorek pensel kepunyaan adik Zul, Bella stella.
Coklat warna anak mata.
Hampir-hampir beliau jatuh perasaan cinta. Namun cepat-cepat Zul kalis perasaan itu.

Zul kenal mata itu. SHONG NGADIMAN MUSJOWO!










Shong Musjowo

***bersambung***

edited: part4 by liliputeh
p/s: cerita rekaan semata2. yang hidup mati tiada terkena
p/s 2: link2 dekat atas blogger baikkk punya
xbox: nama yg tak tersenarai akan tersenarai dlm next part.

Shawn Razaleigh

92 comments:

  1. awrrr. gua terpikat dgn shong musjowo tu. iso ngomong jowo orak? kah kah

    ReplyDelete
  2. wah..dah macam cerpen aksi.. :)

    clap3x..

    ReplyDelete
  3. acap

    trimas2. gua igt nak buat kldrift. tapi tak cukup bajet

    ReplyDelete
  4. pergh!
    kacak siot muka shong musjowo...wa nk sign..haha

    wa teka pasrt seterusnya ca'er kena rogol wa jamin..hakhak

    ReplyDelete
  5. Wah ! terbaik ! kacak do shong musjowow tu . haha

    ReplyDelete
  6. cube tgk suar ca'er.. serius klakor gileerrrr.. ahahaha... (gelak dah mcm kude ni.. hik hok hik hok)

    ReplyDelete
  7. jul

    haha. gua nak rugul dua2 sbnaqnya

    ReplyDelete
  8. kah kah kah jibeng gua lagi gengster kot boleh terbang pakai baju kelawar..siap lu shong mujowo suparjo aramugem!

    ReplyDelete
  9. korn

    kah2. gua malas kaler. transparent beb

    ReplyDelete
  10. hahaha, i love henry gurney old boys =)

    ReplyDelete
  11. kemain kau letak nama kedai aku... =="

    ReplyDelete
  12. pergh Shong Musjowo . hahaha .hisap rokok ke mancis tu ? hahaha

    ReplyDelete
  13. kenmain lagi Ca'er ngan weks seksis .
    Ramai la mengigau shong musjowo malam ni .

    ReplyDelete
  14. ha ha ha aku jotos baru tau budak shong ni mua ha ha ha kurap badan... tak habes.. paling x ble blah.. meja terbalik mak jenah ngan lagi dia tu.. ha ha ha 18sx tul... gila baban ko punya novel ni mua ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  15. zaimah

    ini baru novel lengkap. unsr ganas, seram, 18sx semua ada. hhaha

    ReplyDelete
  16. farahin

    ca'er tu mmg mcm tu. semua awek dia sapu.

    ReplyDelete
  17. mrs rongok

    hahahha hahaha. komen plg lawak setakat ni

    ReplyDelete
  18. wah aqu x sabar dh nk tunggu part4 pulk..per punn cter ni mmng menusuk di hati ku...

    ReplyDelete
  19. kah3..lawak doe lirik lagu tu..bulihh jugak wa habiskn bace part ni dgn tenet lembap nk mati..

    agak luncas ini part..kalo org yg x baligh lg trus baligh pas bace ni..haiyak!

    ReplyDelete
  20. tedi

    gua yg dah baligh ni pun baligh semula

    ReplyDelete
  21. jiwa kacau

    hahah. part 4 in progress

    ReplyDelete
  22. sheshi

    ada rasa jatuh hati sama ca'er?

    ReplyDelete
  23. Pergh! tetiba bertukar saspen plak nih.. Haha! Nextttttt..! ^_^

    ReplyDelete
  24. hahahhaha... wa terpikat ngan caer...:p shong..mohon amik wa jd anak murid lu..harap2 dpt takle bini2 ku gangster,hahahah

    ReplyDelete
  25. LOL...dah excited ni nak baca next Part IV...

    ReplyDelete
  26. bhahahahahhaah wa x sangka ad lagu henry gurney hahahah lawak2 :D x sabar nk bce part seterusnya ni

    ReplyDelete
  27. ez 1

    hehe, next part khabarnya lagi ganas

    ReplyDelete
  28. zaxx

    muhun jgn takel bini pak wan kecik

    ReplyDelete
  29. hahaha..terbaekkk la shawn..ciap ade nma baru ag..ang org jawa eh!

    SHONG NGADIMAN MUSJOWO!
    haha..

    wah2..wa jd retis?? kah3.. =p
    aiyoo..ape nak jd pak cik wan ngn mak jenah nih.. =="

    ReplyDelete
  30. shawn~~


    shong ngadiman musjowo tu bagi gua ganas habess la =.='

    keganasan nama lu buat hati gua dijentik rasa geli hati yang tidak terperi..

    awrrr...hahahahahaha

    ReplyDelete
  31. perghhhh taff beteiii shong ngadiman musjowo . muhun bagi no tepon . kahkahkah

    ReplyDelete
  32. gila la, ada pulak adegan nyuruk bawah meja dan bakal buat anak bagai.. aku sekeh kang.. pastu nak jugakkkkkk jadik hero kau kan shawn!!!

    kira kacak jugak la shong ngadiman musjowo tu..

    ReplyDelete
  33. dah tak sabar nak tunggu part seterusnya ni~~
    lagu henry gurney tu best.. ^_^

    ReplyDelete
  34. ngahaah shong abam tuff amik gambar stail budak pavi :3

    awhhh

    ReplyDelete
  35. habis gangster gaya shong musjowo.. hihih :3

    ReplyDelete
  36. Wa datang hari ni nak buat sport cek, dah terbukti dengan terang lagi bersuluh dalam blog lu ada gambar perempuan seksi tepi pantai . haha ~

    best giler cerita yg lu buat dengan gambar2 lagi , pandai mengarang . haha . TAHNIAH .

    ReplyDelete
  37. nmpk dah kegigihan dlm lirik lagu henry gurney tu! hahaha :D

    ReplyDelete
  38. tumpang kentut .
    KAH KAH KAH !!!!
    terbaik beb ~
    wa peminat lu .
    mimpi dalam sedar .
    piweeetttttt !
    :**

    ReplyDelete
  39. shawn hantaq ceqpen apakah ni kat alaf21 komfom laris ! bagi la link part 4 pulak :D best !!!!!

    ReplyDelete
  40. boleh masuk maharaja lawak la lu nie.. kah3.. menangis wa baca entry nie.

    ReplyDelete
  41. kartun sini lg cool......
    ahhaha seksi woooooooo

    ReplyDelete
  42. hoi.. bila nak hupdate....? ngedate tahu pulak.. ekekeke

    ReplyDelete
  43. ok2..tgh tunggu sambungan sambil lompat2 atas katil..

    ReplyDelete
  44. erkkk..pening kejap baca entry nie.. patah balik kat part 1 dan 2 :)

    ReplyDelete
  45. meesuper

    harus baru boleh kejar mimpi. cewah

    ReplyDelete
  46. marcella

    haha, lepas ni gua nak rumpak bank. ganas x?

    ReplyDelete
  47. eyda

    banyak minum herba life weh. tu taf

    ReplyDelete
  48. miz tina

    haha. cerita aku, mesti lah nak jadi watak gempak. kah3

    ReplyDelete
  49. yoo

    haha, gua minat lu jugak. tiba2. hehe

    ReplyDelete
  50. nyamuk

    alalala, main2 je pun chill :)

    ReplyDelete
  51. cik pensil

    haha, bukan bugil pun :p

    ReplyDelete
  52. nanie

    haha, mengarut je lebih. buang tong sampah weh

    ReplyDelete
  53. aida omar

    kalau nages masuk samarinda tv3 oih

    ReplyDelete
  54. korn

    gua mmg pemalas yg tak hipokrit :p

    ReplyDelete
  55. elyna

    hehe, sjaa tukar cerita jadi ada katun

    ReplyDelete
  56. rajin betul buat cerpen 3 suku,,,,

    ReplyDelete

r k g fb like

r k g