Sunday, 26 February 2012

UPDATE: Cerita budak sekolah main fb siang malam ewah

Assalammualaikum

Kali ni gua menaip entry sambil membuat tarian goyang gerudi. Ini adalah bagi meraih semula minat lu orang membaca blog gua yang dah lama tak diupdate ni. hehe. Agak2 kalau lu tergoda dengan gelekan gua, boleh add faceboooook gua.

Baiklah, bercakap mengenai fb ( bajet ada kesinambungan dengan intro, kah3), gua sekarang sangat anti dengan budak sekolah yang ada fb. Boleh tak lu orang, lepas balik sekolah pergi main kejar2 takpun main guli.

Bukan gua tak bagi lu orang berteknologi, tapi jahanam apa, fb lu orang tu sangat geli tahu? geli. geli. geli mat.
Apa? lu kata tak menggangu hidup orang lain? jadah apa tak menganggu kalau ropa2 ni yang terpampang kat
wall gua.

1. Status pelik dan comment pelik. Bukan pelik sahaja ok, pelik GILA 


Nampak tak kebangangan yang melanda di situ. Bajet2 merendah diri. nak suruh orang puji lah konon2nya tu.

2. Ayat inapuringgeydeytambi

Ni satu lagi pesen. Dahla bahasa macam tak pernah masuk kelas BM, huruf a pergi tukar jadi hurup q. bebal level berapa pun gua tak tahula. awrrr

Boleh menangis baca status macam gini. 
Entah bila dapat faham pun gua tak sure.

3. Gambar hot gila woi

Gambar DP paling hot budak2 sekolah mampu buat adalah gambar dalam toilet mall. Amik gambar sendiri ikut cermin guna camera handphone. Nak lagi hot, guna dslr. Pergh hot gila gua cakap lu, se-hot tahi yang baru keluar dari punggung. hot kan?


Balik rumah edit pic kaw2. Siap buat efek tu, lepas tu buat dp fb.
Lepas tu semua awek like, berkembang lah sikit hidup dik oi.

4. Info
Info ni guna nya untuk orang tahu siapa kita, senang nak add kalau kita rasa kita kenal. Tapi, dia orang punya info artis habis. Lisang surihaning pun tak buat macam lah weh.




5. Bergaduh hobi kami

ini terpaling gua tak terfaham tersekali. Nak bergaduh lantak hang lah, Yang nak suruh satu dunia tahu buat apa. kuat sgt lah tu. kalau kuat, pergilah bunuh semua yahudi. puih.



p/s pekehal serius na entry ni. mohon gelak sat. kah kah kah
p/s2: status2 fb di atas diolah semata2, tapi berdasarkan kisah sebenar


shawn razaleigh
serius dah takboleh ubat budak2 ni.

121 comments:

  1. tu belom lagi yg post status ckp dy single and duk gebang dy punya berat 40.cam org nak lahap sangat nak tahu~

    ReplyDelete
  2. aku rasa pon nak penampaq wei,tak belajar bahasa melayu kot gamaknya kat sekolah tu,ayat macam brrrrrrrrrrr....wei,lama dah aku tak tinggal komen kat entri kau, hikhok..morning beb!

    ReplyDelete
  3. nooniey

    haha,biasalah bagitahu berat dekat fb, aku pun kadang2 bagitahu berat tahi hidung aku kat fb. hahah

    ReplyDelete
  4. onie

    banyak na nengok cerita korea ku teka.

    ReplyDelete
  5. ececece..hang tade buat camni ke? hahaha

    gua tak kesah bdk skolah ke muda mudi ke, paling tak boleh blah yg setiap saat update status


    "saya sedang berak..ihikk"
    "5 seconds ago near tandas awam"

    muahahaha

    ReplyDelete
  6. status budak skola : taken by ......jgn rampas dia.dia aku punye.

    cehh,aku plg benci kalau jumpa dak skola yg buat cenggini. skola lg nk gtau dh ada kapel.

    ReplyDelete
  7. little

    haha. gua sopan lagi setakat ni.

    ReplyDelete
  8. miera

    itu macam wajar dirampas sebenarnya

    ReplyDelete
  9. mana ada serius la gile. hahaha. aku gelak jee dari tadi

    ReplyDelete
  10. hot la budak sekolah zaman sekarg..kecil2 dah ada dslr..akak pun pakai camera nset yang 1.3 je

    ReplyDelete
  11. Paling tak tahan yang tak pandai nak eja. Sakit hati betol =.="

    ReplyDelete
  12. yui

    dulu depa ni belajaq abc tak habis gua teka

    ReplyDelete
  13. asl gua rase terkena ni wey? bhahaha :P

    amboi smpai last gua rase entri lu serius! perghh grng gak gay ni..haha:P

    double like ooo entri ni ;D

    ReplyDelete
  14. Mampu geleng kepala jek, tapi tanda setuju. Haha. Tapi yang no 2 tuu tak penah jumpe. Memang serius menangis nak paham. Hadeh.

    Haah. Entry ni terasa macam serius. Marah beno nampak? Hehe. Tapi serius2 pun baca gelak jek. Itu yang pelik.

    ReplyDelete
  15. gua update status dua bulan sekali je. kemain budak2 zaman sekarang ni. ok aku tipu. lariiiiiiiiiiiiiiii

    ReplyDelete
  16. eyka

    gua sememangnya seoran serius duarius tigarius

    ReplyDelete
  17. liyaa

    haha, sebab tgk org bgado kat fb. tu yg serius

    ReplyDelete
  18. Ini terbaikkkkkkkk .

    Sadis gila bila tengok budak sekarang guna FB .

    ReplyDelete
  19. shong, lu nyampuk ke kat komen bebudak takde life tu? kohkohkoh

    ReplyDelete
  20. yang ayat inapuringgeydeytambi tu pun aku sokong.

    Macam lahanat tak faham

    ReplyDelete
  21. peruz

    hang ada 10 fb account, takkan 2bulan sekali?

    ReplyDelete
  22. diyana

    tulah, twitter tak tahu pulak macam mana pesennya, takpernah ada

    ReplyDelete
  23. sadila

    taklah, ni gua edit balik je.hehehe

    ReplyDelete
  24. hakim

    depa sama depa je yg boleh paham

    ReplyDelete
  25. macam eprangai boleh jumpa kat fb kan. hahaha....

    ReplyDelete
  26. tak matang lagi tu shawn...




    macam mana nak tulis betul-betul..dalam kelas dok ralit pikir nak ber-FB je..tak boleh fokus nak belajar..






    hahahaha...

    ReplyDelete
  27. kakakaka fb skrg bosan dgn bnde2 cmni

    ReplyDelete
  28. sakit mata dan sakit hati baca status yg 'a' tukar 'q' tuh. ;D

    ReplyDelete
  29. azam

    serius juga ada kat fb gua. tu yg nak mnegamuk sat.keh3

    ReplyDelete
  30. ashia

    tulah, tapi still jugak ngadap.huhu

    ReplyDelete
  31. ok ko lupa lagi satu benda

    at 7.00 am - monday to friday

    "aqUwH nAk gY sKowLaH lhA"

    %^&* =..=

    serious. aku nak lempanglajulaju adik2 ini

    ReplyDelete
  32. schaze

    balik sekolah

    ''aq bru blik skowla lha''

    ReplyDelete
  33. hahah l n 2 tu yang mmg bikin panas.
    tapi serious weh mcm nak menangis baca status tu (no 2). alien betul hahah

    P/S: aku ngan member penah gak bbrp kali nganjing tulis status camtuh wkakaka

    ReplyDelete
  34. org camni memang layak bunuh je eh remove je. kalo aku memang dah lme aku unfriend. takdela sakit sgt mata aku ni tengok status berbulu camtu wakaka

    ReplyDelete
  35. wa buat2 tak nmpk jer.. huhu..
    klau yg tua gedabak cane? ayat jiwang2 ptuih cintan? ha cano shawn? jawb2 !!

    ReplyDelete
  36. nasib time aku dlu takda fb, agknya kalau ada mcmana lah fb aku tu.


    ciss !

    ReplyDelete
  37. Aku telah dirasuk untuk menghantar komen di sini.
    anda banyak betul shawn.
    ^
    |
    |
    |
    inversi bagai~

    ReplyDelete
  38. time chemay dulu.
    balik sekolah rushing nak pergi main besball ngan kawan2.
    skrg adik kat rumah tuhh.
    balik sekolah.
    rushing gi pasang laptop.
    nak bukak pesbuk.
    patut lah budak2 sekarang ramai gemuk2.
    ehemmmmm

    ReplyDelete
  39. hahaha.itusemua buat gua berbulu2 macam siamang.

    ReplyDelete
  40. btol2.. kdg2 post ntahpape kedana la.. makin teruk adik2 kita ni

    ReplyDelete
  41. ada satu lagi jenis bajet hotstuff buat page bagai..pffttt

    ReplyDelete
  42. dats y malas nk appvd bila dak skola add,,lemasss ! *ntahapehapenta*

    budak uni kalo ada yg buat perangai cm ney time berfesbuk,,sah lagi teruk taraf depa ! kahkah

    ReplyDelete
  43. ehem,guwa pon budak skolah,tapi tak pernah buat gitu pon ?

    ReplyDelete
  44. wanie

    tulah, nak nganjing macam kesian pulak. baru nak bernapas

    ReplyDelete
  45. AQ

    gua pu da removed beberapa sebenarnya. keh khe

    ReplyDelete
  46. cekbolat

    kalau tua gedabak tu sah tak belajaq sungguh dulu

    ReplyDelete
  47. semut sengal

    haha, 2lah agak bernasib baik disitu.hee

    ReplyDelete
  48. kuya

    hah gaya komen lu macam skor komsas spm dulu. hehe

    ReplyDelete
  49. chemay

    kajian menunjukkan quality hidup budak sekarang dah kurang dan mereka akan mati lagi awal dari parents beberapa tahun lagi.

    ReplyDelete
  50. dear yayah

    belum ada objektip idup lettew

    ReplyDelete
  51. awen

    kalau bdk uni jenis tak matang lah kot

    ReplyDelete
  52. budak setan

    mungkin kau baligh awal? hahahaha

    ReplyDelete
  53. mereka semua minta dilempang laju2 sehingga teleng...rasa nak remove kalau jumpa JAKUN fb mcm nie...-.-

    ReplyDelete
  54. btui sgt la apa yg hang tulih suma nie shawn oi! tabik!

    ReplyDelete
  55. #takterasaponglalalala.fuiyooo selama aku tak bukak belog kau yang hot macam neraka ni, header tukar habis heh? huhuuhuhuhu( kiut gila ark aku gelak cenggitu?haha)

    ReplyDelete
  56. yang ko pi add budk sekolah lum mumaiyyiz tu naharomjadah apa shawn wei!!!

    ReplyDelete
  57. cikpia

    gua approve je oih, satg tak approve cakap gua blogger sombong pulak. haha

    ReplyDelete
  58. hahahahah ok ni semua jenis2 yang pernah di lihat kat fb. ;D

    ReplyDelete
  59. hahahaha.. aku mencik kalau bc info yg meleret2 camni..hapa pon ta boleh =.='

    ReplyDelete
  60. Yg buat huruf a jadi q tu mmg da selalu jumpa. Serius die mmg pandai bermain dgn otak. Otak dia hebat smpai menyusahkan org. =='.

    ReplyDelete
  61. virus fb ni lg teruk dr segala virus yg ade menyerang manusia..

    ReplyDelete
  62. seyes mmg semak.rase mcm nak bg penyepak penampa sume la kalau ade yg buat mcm 2.wadeduck la.haha

    ReplyDelete
  63. amat bersetuju dgn entry ini..
    wah wah wah ^^v

    ReplyDelete
  64. haha.. lawak la. tp mmg betul pun. aku pn naik menyampah dgn komen2 yg pelat2 tu.. geli! buat penat cikgu sek ajar BM bg dapat A.. last2 tulis jgak pelat... ~ggrrrr

    tp itu la reality nye..

    jemput singgah blog sy.

    http://ciknanacomey.blogspot.com/

    ReplyDelete
  65. jahanamm.
    berair mata aku baca.

    sehot tahi yang keluar dari punggung?
    hmm selalu tahi aku suam suam je.

    ReplyDelete
  66. itu budak-budak.Yang kapel2 or laki bini baru kawen pun kadang2 menjengkelkan jugak..."yunk..titew masak telur rebus taw hari ni..hik hik...sowey ar titew tak pandai masak"...wtf??

    ReplyDelete
  67. ada pulak 11 orang like tu.mst kes xpaham n xtau nak komen ape,,so like je nak kasi org tu x SS. hahaha

    ReplyDelete
  68. apo liza hanim lak kono ni!! hahahahaha

    ReplyDelete
  69. salam...nice entry n its so true...suke sgt bace blog u..
    dialu2kan ke blog saye
    http://annesophea.blogspot.com/

    ReplyDelete
  70. aku plg anti skali ngn bahasa2 yg aku xpaham 2...

    wargghh tensionnya nk jd cgu bm t!! >_<

    ReplyDelete
  71. sungguh benci ye dgn bhasa budak2 sekarang. haha.. mrepek2 je tulis. satu ape pon tak fhm. dey tanggechi.. dey chitpodah !

    ReplyDelete
  72. haha . sabO jer la kan .
    ~ untungla .

    ReplyDelete
  73. dejavu, haha, takboleh sabaq da ni

    ReplyDelete
  74. pipi tembam

    haha, bahasa alien lah kot

    ReplyDelete
  75. unimeow

    ha jadi peranan lu utk membetulkan

    ReplyDelete
  76. faiz

    haha
    tataula mcm best je liza hanim, keh3

    ReplyDelete
  77. chiah

    cirus ni memang tak ada anti virus punya.

    ReplyDelete
  78. azreen

    qku pun selalu jumpq bqhqhqhqhq. annoying

    ReplyDelete
  79. dhiya

    gelak bukan hahaha, tapi hqhqhqhqh

    ReplyDelete
  80. Yang pakai "titew titew" tu memang serius rempit sial penulisan diorang.

    ReplyDelete
  81. naseb baek FB aku x giler cam FB hang.

    ReplyDelete
  82. aswadz

    untunglah tak add budak sekolah

    ReplyDelete
  83. perghh perghh perghhh...aku anoyying giler bila jumpa manusia cm tuh...agaknya masa kt kelas cikgu mengaja diorang tido...sampai huruf A tukar jadi Q...hahaha~

    ReplyDelete
  84. dunia akhir zaman...bebudak sume cam hantu..hantu pun tak macam diorang..heish...

    ReplyDelete
  85. tue blm kira yg update stts mcm update twitter

    ReplyDelete
  86. huahahahahahahahahah...aku gelak dah tak terkawal dh ni ! best sgt ! haha >_< agreed dgn entry ni, haha

    ReplyDelete
  87. kah kah kah...btol la tu ...sakit je baca ha...huhuhu

    ReplyDelete
  88. hihihi..kelakar2..betul2..
    lagi2 no 2..memang tak faham ayat macam tuh.terus jump.

    ReplyDelete
  89. hahahaha.

    oh yg ni mmg penah di update di previous entry. entry mude mude dlu. seriously budak2 x patot ade fb. annoying gile. kalau nk lagi bodo status *aku baru pas buang air besar,fuhh lega giler.. im likee,,, what? hal jamban pon hang nk bgtau? awrrrr. haha

    ReplyDelete
  90. rasa nak lempang je bebudak kalau camtu. HAHAHA

    ReplyDelete
  91. budak2 baru nak tumbuh bulu mmg cenggini

    ReplyDelete

r k g fb like

r k g