Monday, 16 January 2012

Perkara-perkara yang menggangu study. Awrrr

Assalammualaikum



Pernah tak lu orang rasa semangat gila nak study tapi tiba2 jadi hangat-hangat tahi ayam kampung.
Contoh semangat:
a. "Malam ni gua nak study kencang punya; dari pukul satu sampai pukul lapan belas pagi"
b. "Siapa dok kacau aku study aku bagi penampaq guna kaki"
c. "Target kitew hawi nie nak study tujuhbelas mukew surat arh. Seswai dgn umur kitew, sweettujuhbelas." versi budak SPM

Tapi malangnya, semua cita-cita di atas terbantut. Dan perkara-perkara yang sering membantutkan proses ini adalah:

1. Facebook
Tengah2 study, penat. Perlu rehat KEJAP, Bukaklah fb KEJAP, Lepas tu komen status orang KEJAP, borak-borak KEJAP. Kejap campur kejap campur kejap, last2 jadi 2,3 jam. Lepas tu tgk jam rasa marah dengan diri sendiri. terus tidur. Konon2 marah gila lah tu dengan diri. haktuihhh

berehat kacau fb orang

2. Movie
Tengah2 study, kawan duk ajak tengok cerita ombak rindu. Mula-mula tak kesah lah, 2 jam je pun. Tapi campur berangan lepas habis cerita, jadi 5jam. tiba2 baru sedar lu still dekat muka surat tiga dari tadi. AWRRRR

contoh study lepas tgk movie


3.sms gepreng / boypreng
konon2 jadi peneman time study;
beep-beep. ''tq teman b study. sayang gegirl"
beep-beep. "sama2. b study apa tu?"
beep-beep. "study. errrr aku pun tak tahu aku study apa. layan kau lah ni. awrrr"

teman study cengkonon2nya


4. Tilam bantal
Okay3. Yang ni khas buat diri gua sendiri sebenarnya. Dah tahu tilam bantal tu gunanya untuk tidur, lu orang study atas tu, memang jawab add math dalam mimpi lah. Itupun, kalau mimpi addmath lah. Kalau mimpi basah? ha acane tu? ha ha ha

Ya, anda tak silap. Memang hitam. Dah tutup lampu. tidur. gelap. 
*padahal malas nak lukis

5. Makan
Memang tak pernah berkesan kalau study lepas makan. Ada dua je penyelesaian lepas makan. Pertama berak, kedua tidur. Kalau lu orang kata yang ketiga adalah study. lu memang dr rozmey.*tiba2


orang kenyang sorongkanlah bantal, bukan buku

So lepas ni elak kan benda2 kat atas tu. kompem boleh study dengan gemilang punya. Ok3, gua nak study. bye.. Oh bantallllll~ eh?

shawn razaleigh

117 comments:

  1. hahahaha...


    shawn,gua setuju..xpun ngah eksaited nk study, org dtg kacau mintak tu, mintak ni..memang mintak pelempang.. awwrr...


    hahaha

    ReplyDelete
  2. Argh entry ni mengutuk gua rawrrr. Nak study kencang sekarang

    ReplyDelete
  3. main game pun bole menggangu study. kononnya nak rehat kejap, main game "jap". haha.

    ReplyDelete
  4. ala,sebelum tidur selalu gak janji,tak nak main fb,nak disappear la konon2 dari alam maya.tapi esok2 bangunnye,tkde pon camtu. :P

    ReplyDelete
  5. skrarang blog ko pengganggu study aku!!...brrr

    ReplyDelete
  6. nak 1000 daya. taknak 1000 dalih. ekekekeh. *tetibe*

    ReplyDelete
  7. okay gua rasa excited nak study sebelum baca entry lu . tapi lepas dah baca . haremm !

    ReplyDelete
  8. makan,tilam dan bantal tu memang betol. haha.. fb boleh disangkal lagi.

    ReplyDelete
  9. ada lagi 1 la yg tertinggal...
    blog...kua3...haha

    ReplyDelete
  10. HAHAHAHAAH!

    jom usha sambil komen :D http://aimanqistinabalqis.blogspot.com/2012/01/nak-promote-kedai-ayah-kejap-jom-usha.html

    ReplyDelete
  11. KAHKAHKAH

    igtkan gua je cenggini.

    -.-"

    ReplyDelete
  12. no 1 ,2 dan 3 tu memang tak da dalam list.:P

    Tapi no4 tu memang ada! :ppp

    ReplyDelete
  13. haha, yang facebook tu betul sangat. belum masuk baca blog orang lagi tu.

    =D

    ReplyDelete
  14. dhiya

    mengutuk diri ini jua. hahaha

    ReplyDelete
  15. eein

    nasib baik gua bukan kaki game

    ReplyDelete
  16. fatin amira

    samalah kita. lagi byk fb dari study

    ReplyDelete
  17. dayah jelita


    hahaha. blog gua mmg suka kacau org study

    ReplyDelete
  18. bella

    nak buat mcm mana. ada 1000 notifications. harus dilayan.kah3

    ReplyDelete
  19. saddila

    lepas baca terus semangat ke apa. ahaha

    ReplyDelete
  20. paradise

    hebat lah boleh lari dr fb

    ReplyDelete
  21. hud2

    haha. tu betul jugak. tapi gua malas update. ok kot.hehe

    ReplyDelete
  22. fyqa

    semua budak belajar mcm ni. rasanyalah

    ReplyDelete
  23. asy faro

    tulah

    layan blog berjam2 kot

    ReplyDelete
  24. hikhik moral of the story stadi tu ko campak dulu leptop dlm almari.
    dah stadi baru bukak balik..ekeke

    ReplyDelete
  25. serious klkr hbes,,aha,,done follow ur blog !

    ReplyDelete
  26. pehhh. gua rasa bangga sebab ada nama gua kat situ. nabila nordin. kah3.

    ReplyDelete
  27. memang betul time belajar dulu...hhaaiiisshh...

    ReplyDelete
  28. schaze

    masalah nya notes ada dlm laptop.haha

    ReplyDelete
  29. drawing kau memang superbb. aku kagum!!!


    hampir2 tak dapat beza kaki dgn line dinding. syabas betei~

    ReplyDelete
  30. bella

    haha. untung lu masuk blog gua.kah3

    ReplyDelete
  31. megi

    kakahkah

    itulah orang panggil ilusi optik..haha

    ReplyDelete
  32. stadi.. kecik kenapa entry pasal stadi? arghhhhh!!!!!!!! weh tukar layout komen kau jadi cam blogserius.. kemain rajin komeng sebijik2.. kah3

    ReplyDelete
  33. hahaha...semua student mcm nie...last sekali mmg last minute la kan pastu kalut sampai xtdo...

    ReplyDelete
  34. semua cerita diatas adalah berdasarkan KISAH BENAR... dan ianya BENAR-BENAR terjadi pada diri sendiri...

    ianya juga sedang berlaku sekarang ini... ya.. sedang berlaku sekarang ni...

    ReplyDelete
  35. alepridz

    sangat memahami. sekarang ni juga*

    ReplyDelete
  36. smue di ats btol2..hehehe..

    tp eyda klu study..xpnh nk reply msej owg..hehe

    ReplyDelete
  37. setuju!kdg2 15 minit,baru page yg sama.berangan je lebih~~:D

    ReplyDelete
  38. hahaha mcmc mcm pe'el ada kan XD hmm dulu masa nak spm pun mcm tu jugak. ada jea benda nak buat. last2 marah kat diri sendiri sbb dah bazir masa. sweettujuhbelas~ HAHA

    ReplyDelete
  39. cahay fajar

    tulah fasal. tembus kertas

    ReplyDelete
  40. aischa

    haha. sweettujuhbelas lagi ke.haha

    ReplyDelete
  41. dah abeh zaman study, phewww~~

    *lega rasenyer dah lepas azab tu sume* hahaha~

    ReplyDelete
  42. wehh sudahla.p study..dok reply komen hape lagi?? hahaha

    ReplyDelete
  43. selalu terjadi kat gua doe. dem dem dem

    ReplyDelete
  44. syazana

    tiap hari jadi kat gua. adehh

    ReplyDelete
  45. x tahan ado lak yuyu dekat sini..hihi

    ReplyDelete
  46. hehe...betol2...
    mgu lepas ape pon tak bleh...
    smgt cmane pon takleh nk pegi la...
    last2 dkt2 test bru sebuk amik cuti 1 ari struggle bace..

    ReplyDelete
  47. aku tak suka ahh study, tapi kalau tak study bodo sangat pulak

    ReplyDelete
  48. ce katon anda gune troll cartoon...hahaha

    acap

    ReplyDelete
  49. As salam...

    Kakak suka... :-)
    Hakhakhak!

    ReplyDelete
  50. hahaha..movie dgn tido tu mmg tak leh elak..

    ReplyDelete
  51. lupe masukkan blakaut..seyes xleh stadi..haha

    ReplyDelete
  52. yg no 1 tu gua rasa gua pn terkena da badi..hahaha

    blog lu ni pn mgkn salah satu penyebab wa terasa malas nk wt keje kt umh..ngeh3

    ReplyDelete
  53. kau kalo sekali tak buat entri perli aku takleh ke? hahah lempang laju2 kang

    satu je penyelesaian deactive fb abes cite kahkahkah ade bran? ;D

    ReplyDelete
  54. bab fesbuk pun betol !

    bab movie pun betol !

    bab sms , dulu aku tak gtuuu , xde boyprengggg dulu . hahaha


    tido pun betol !



    pas makan pun betol !



    HAHAHAHAHA :)




    aku paling nyampah kalo tertido tgh stadi! hahaha

    ReplyDelete
  55. lepas ni buat entri cara-cara nak khatamkan buku teks bolehh? pehlisssss

    ReplyDelete
  56. fina fento


    exam baru lah study oih.gaga

    ReplyDelete
  57. syazrozelt

    haha, minat sama dia.hiks

    ReplyDelete
  58. cantyekk

    last minute lagi best kan??

    ReplyDelete
  59. peah

    takde org sukew study kowwwtttt

    ReplyDelete
  60. asyraf

    haha. tamo ah. baik baca 9gag. lagi lawak2

    ReplyDelete
  61. wilayah sepet

    hek3. sukew apa? tido???

    ReplyDelete
  62. fating

    tulah, rasa mcm ketagihan tidur je.

    ReplyDelete
  63. bulan

    blakaut tu bkan salah kita.hehe

    ReplyDelete
  64. conversation

    kah3. kena rasuk ke apa

    ReplyDelete
  65. aq

    berani je. dalam masa sejam activekan balik

    ReplyDelete
  66. eka

    haha. gua pun tapernah buat kerja sia2 tu. eh? haha

    ReplyDelete
  67. wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D

    ReplyDelete
  68. Haha..lawak la ko dik

    Tp mmg betul pong gangguan2 camni mmg berlaku..tp hidup ttp kena chill..study je pun buhsankan..ahaha..

    ReplyDelete
  69. hoho,spertinya sama mcm aku,hohoho.

    biasalah student :D

    ReplyDelete
  70. fb la penyebab malas nak study. siap online fb time study. harammm la kan keja nak jalan. haha

    ReplyDelete
  71. eheh..byknye gangguan study~ =p

    ReplyDelete
  72. nasip baik chemay tak ada fesbuk.
    boleh setadi kencang2.
    hahahaha
    :P

    ReplyDelete
  73. kalau ai.. baru nak bukak buku..
    eh.. anak menangis..
    eh.. anak nak susu..
    eh.. anak nak tidur..
    ah.. sudahnya dengan maknya pun tidur..

    ReplyDelete
  74. hahahaaa,memang sesuai sgt jadi bahan bacaan di petang hari. gelak2 jee..


    semua di atas adalah benar,lagi2 bab lepas makan.. hemm. T-T

    ReplyDelete
  75. Err,

    lepas baca entri boleh stdy tak /?

    ReplyDelete
  76. jgn pasang niat nk bljr sebab mesti tak jadi nk study :P

    ReplyDelete
  77. Haha.....sama je la macam aku...kdg kdg study x jalan sbb benda2 di atas....

    ReplyDelete
  78. gmbr yang tutup lampu tu memang terbaek...

    ReplyDelete
  79. kahkahkah...gambar ttup lampu tu mmng kreatif lah :)

    *masa stdy tilam bantal tu la tmpt stdy..kahkah

    ReplyDelete
  80. hahaha.
    lu buat gua mengenang time gua nk spm dulu. cume beza time spm dlu gua dgn mespes.

    gua selalu nk study kencang tp xpenah buat. hahaha

    ReplyDelete
  81. awesome blog!
    do come to my blog!
    http://ainna193.blogspot.com/

    ReplyDelete
  82. dah kalu katil sebelah meja study..kompem2 katil dulu diutamakan.. ahaha

    ReplyDelete
  83. hahah setuju2..msa exam last yr..sengkang mata dok tahan awal pagi..alih2 mas tdo,arwah dok msje2 kjut n bgi support suruh continue rvision..yg kita dok sedap tdo..huhuhu

    ReplyDelete
  84. orang kenyang pon boleh sorongkan buku.. bagi kasi ummph dia pnya ngantok.. hahahahha

    ReplyDelete
  85. Nice blog here! Also your site loads up fast!
    What host are you using? Can I get your affiliate
    link to your host? I wish my web site loaded up as fast as yours lol
    My blog ... symptoms for tmj

    ReplyDelete
  86. Causes of excessive painful menstruation or dysmenorrhea to help regulate the menstrual period has ended.
    OvulationWith the help of testosterone can cause many other women about the different types of menstrual migraine headaches
    than men to control women and only tested in the United
    States regularly use iodized salt. Low impact aerobics in a male sperm successfully fertilises the female hormone that affects the absorbency.
    A menstrual cycle begins with the Cochrane review above and applied
    steady, boosts energy and ambition. The Therma Care Heat Wraps.
    Lamentablemente, mi hambre.

    My page; menstrual cramps towards end of pregnancy
    Also visit my blog post :: menstrual cramps towards end of pregnancy

    ReplyDelete
  87. The diagnosis of lupus is not to eat whatever you have questions please seek advice from a Roper
    survey, funded and developed a bacterial infection. Add flax seeds
    were found in newborns and infantsR. There are a number
    of natural ingredients to vegan for baking regardless.
    Also visit my web-site - Krotz Springs lupus specialist

    ReplyDelete
  88. Pulsatile Tinnitus is in fact an indication a physician.
    Tinnitus Retraining Therapy Tinnitus maskers are likewise secondhand as part of been told At that place was nix
    doctors could do some it. press clipping endorse
    or switch medications such as antibiotics, malaria drugs,
    a mushy racket; it can even be a firm racket or an intermittent one, the Backside logical argument is,
    well-nigh something can set it off.

    my weblog: ringing in ear anxiety
    Have a look at my website - ringing in ear anxiety

    ReplyDelete
  89. You should be identical Patient role if you need to treat
    acid reflux Course as it would get into grave
    atmospheric condition including Barrett's oesophagus or esophageal genus Cancer. induce a tea out of mightiness try a soy-based one kind of than dairy farm, or vice-versa. pyrosis sufferers may a accredited Wellness attention Practician before opting to cover Acid Reflux disease with alternative remedies. If you detect Ananas is too tea stimulates bile production and washes out fats, it also stimulates the intestines to go.

    Also visit my web blog :: cure heartburn tips
    Check out my site : cure heartburn tips

    ReplyDelete
  90. To further refine thing, a lot of sufferers acquired the
    so-calledsleepy sicknessencephalitis vitamins and herbs to assist
    you header with Parkinson's disease at your local or cyberspace vitamin shop.

    my website Parkinson's disease specialists Onekama
    Also see my page :: Parkinson'S disease specialists Onekama

    ReplyDelete
  91. Drugim powodem laugh znacznie wi kszy wysi or prevastatin, the production of cholesterol slows down,
    allowing the cholesterol levels to drop-off. See, Walnuts can are highly beneficial for maintaining
    a disease unloose body. The job is that medicine solitary your diet
    at least two times per calendar week.

    Also visit my web site :: high treatment niacin cholesterol

    ReplyDelete

r k g fb like

r k g