Sunday, 23 October 2011

Perubahan cita2 gua: Shawn Razaleigh

Assalammualaikum

Yey gua busy, sebab tu dah lama tak update blog. *Wahai shawn, cuba cari idea lain. Tiap kali lama tak update je mesti lu nak bagitahu yang lu busy dekat intro. Lama2 readers pun jadi menyampah dengan intro yg sama. Bagitahu jelah readers yg lu tu malas update shawnn.. haha. Ok3, gua malas, gua malas, gua malas. puas? puas? puas? hah ha ha

Kali ni gua nak cerita fasal kisah cita2 gua dulu. Cerita dia macam ni.......
Penonton senyap, Tirai dibuka, lampu2 dimalapkan, lampu terang pula ditujukan ke pelakon utama, Shawn . *gaya2 drama dalam buku komsas tingkatan 2 dulu. hahaha. ok cukup2, dah lah jarang update. mengarut kemain panjang. keh3.

Ok sambung, cita2. Dulu cita2 pertama gua nak jadi power ranger merah. Sebab gua perasan power ranger merah paling hebat. Bila dah hebat, power ranger pink suka. hehehe. Cita2 ni kekal sampai lah power ranger putih datang, dah la lagi hebat, rambut panjang berikat pula tu, cool. Gua rasa kalah, lantas gua pun tukar cita2.

dulu ranger merah lah yang paling disayangi

tapi... selepas kedatangan ranger putih,

gua pun dah malas layan power ranger




Lepas peristiwa tu, gua tukar cita2,  nak jadi polis. Ni pun pengaruh tv, roda2 kota raya. Gua fikir jadi polis ni best, selain dapat tembak2, rakan sekerja pun cun2, penjahat pun cun jugak kadang2. perghh untung2.awrrr. Tapi tulah, mak gua tak kasi gua jadi polis. Takut kena tembak. haishhh


Bila dah besar sikit, gua tukar cita2 lagi, kali ni gua nak jadi pilot. Sumpah cita2 ni bukan sebab pramugari yg cun tu. Sumpah. Sumpah. Sumpah. Dah sebut tiga kali pun lu tak percaya lagi ke? SUMPAH lah oih. Haha, okay. yelah2, sebab pramugari cun gua nak jadi pilot.hahahaha. Tapi malangnya, time gua form 4, gua rabun. So dah tak boleh jadi pilot.


Last2, course gua sekarang berkait dengan hospital. Pun ramai gadis. keh3. Bila fikir2 balik, gua ni nak kerja ke nak perempuan.awrrrr


 shawn razaleigh
mata berlari liar

Monday, 10 October 2011

apa yg perempuan tak faham fasal lelaki

Assalammualaikum

ahem. ok3. jangan buat2 tak kenal dekat gua ni.
Ini gua, shawn. Baru 2 minggu je gua tak update, jangan pura2 lu orang dah tak kenal gua.hahaha

Baru2 ini, ada dua orang request utk gua buat entry fasal
"apa yg perempuan tak faham fasal lelaki". Jadi gua akan cuba jawab soalan2 yang diutaraselatankan.

1. Kenapa lelaki suka tengok bola.

Awrrrr3. Come on~ kami lelaki, kalau tak tgk bola, takkan kami nak tgk batang kayu hammer? bola beb, bola. kalau lelaki yg suka tgk kayu hammer kompem gay.

 cth menyaksikan perlawanan bola sepak. ok bukan perlawanan.awrr

2. Kenapa lelaki suka buat sepah, tapi tak suka kemas.

Kami bukan buat sepah, tapi kami memang suka kumpul sampah, bila dah banyak nanti, kemas lah, So tak payah buat banyak kali kerja, asal sepah je kena kemas, sepah kemas, sepah kemas. Buang masa tahu? Dah tu, bila nak sembahyang 5 waktunya. acehhh.

 hobi

3. Kenapa lelaki tegur perempuan tanpa ada sensitiviti, contoh: "buruknya baju kau, limah"

Inilah lambang kejujuran lelaki. straight to the point. haha. benda buruk cakap buruk, benda baik cakap awrrrrrrrrrr terbaeeekk!

jujur

4. Kenapa lelaki tak tahu yg perempuan tu sebenarnya tengah merajuk.

Kadang2 tu, tahu je perempuan tu tgh merajuk. Tapi, kalau pujuk jadi lagi berat, menangis bagai. So, lelaki buat2 tak tahu, and cuba alih cerita, supaya dia lupa apa yg dia merajukkan and tak menangis. ha macam tu lah kot.haha

cth adegan pura2 tak tahu gegirl merajuk


5. Kenapa lelaki suka usha perempuan

Ni paling gua marah. Nak usha pun tak boleh. kang kalau usha pondan kang, baru lu orang tahu.

 usha awek

6. Kenapa lelaki suka pakai seluar ketat2 sampai ternampak.. ternampakkk awrrr

haha. jadah ni soalan mcm ni. gua tak sure apa jawapannya. sebab gua tak buat. tapi macam perempuan yg suka pakai baju ketat utk tunjuk asetnya, mungkin lelaki pun macam tu, memperdagangkan aset di khalayak ramai. Pandanglah lihatlah aset ku yg cantik. ok. geli. fak3

adegan mempamer aset

So gua dah jawab soalan lu orang. Kalau lu orang ada soalan lagi, gua cuba buat part two. Laki ke perempuan ke, sama je, dua2 susah nak faham. ye idak?awrr

p/s: idea entry: effa suaif, yuyu ali
soalan2: effa, anis, basirah, ira zayyani dan budak2 fb.
p/s 2: kalau belum baca, klik -> apa yg lelaki tak faham fasal perempuan.


shawn razaleigh

Saturday, 1 October 2011

Apa yang lelaki nak tahu fasal perempuan. Awrrr

Assalammmualaikum

Perempuan selalu dikatakan sukar difahami. hormon turun naik katanya.
Rasa bersyukur kerana gua seorang lelaki tanpa tetet dan tanpa yeyed setiap bulan. Jadi, tak perlulah nak habiskan duit utk beli pad bersayap atau beli bra berjenama 1 malaysia. ha ha ha

Tapi apa yang gua betul2 tak faham adalah:

1. Kenapa perempuan kalau nak pergi toilet mesti kena ada teman.

Pergi toilet kompem nak buang air. Gua syak dia orang memang suka pergi secara berkelompok utk membandingkan saiz tahi yang terhasil. siapa paling besar dia menang. Keluar toilet, cover ayu balik. awrr

rahsia di sebalik ke tandas beramai2


2. Kenapa perempuan selalu panggil "sayang" dekat BFF dia.

"Sayang, cantiknya u~"
ok, bukan gua nak jeles, tapi selalunya yg BFFFF ni lah yang akan gaduh nanti. time tu dah tak panggil sayang, panggil "jalang".
"Perempuan jalang, lu rembat balak gua pahal?"

 cth adegan lu rembat malik, gua rembat lu *tiba2

3. Kenapa perempuan nak kena ada berpasang2 kasut.
Kenapa, kenapa, kenapa? kaki ada dua je kot.

ayam vs labah2

4. Kenapa tudung ada bermacam jenis?
soalan yg agak bangang. Tapi serius, hebat lah lu orang boleh bermacam jeniskan tudung. berlilit2 bagai. awrrr

aneka tudung, aneka pilihan

5. Kenapa cun sangat?
haha. yang ni khas utk hanis zalikha, nora danish dan rozita che wan. lisa surihani dah tak ada dalam senarai. maafkan abang lisa. haha ha

oih, ok3, apahal ada love tu? 
apahal apahal apahal? * pengsan



p/s: ini bukan entry kutuk perempuan, gua nak tahu je, kenapa. peace. awrrrr


shawn razaleigh

r k g fb like

r k g