Tuesday, 27 September 2011

Dari jauh macam WOW! Tapi dari dekat, WADEPAKK?

Assalammuailaikum

Kadang2 tak semua benda kita tengok tu indah. Dari jauh nampak macam Nora Danish, tapi dari dekat? dah macam hantu tetet. Ok2, contoh yang tak munasabah.haha

Sebelum bermula, gua sarankan lu orang nyanyi dalam hati  lagu tema pokemon utk entry ni.

1.  Dari jauh
Sebuah permandangan indah yang tiada tolok bandingnya.awrr

Dari dekat,
Binatang ini sedang berenang dalam air bersama awek di atas. 
Gua rasa gua tahu kat bahagian mana dia suka berenang. keh3. gatai na??

2. Dari jauh,
Ini hanyalah seekor semut yang mudah dipijak2 dengan selipar keluaran Bata.


Dari dekat,
err dah macam kena sms mintak tolong ultraman je?

3. Dari jauh,
sebuah kawasan berlumut yang tenang
Dari dekat
 wadepak. pokemon air ke hape ni?

4. Dari jauh 

telur omega 3 yang di agung2kan
Dari dekat

dinasour?????


5. Dari jauh
Gigi awak tersusun rapi, 
gigi taring awak buat i geram. 
Ok, sambil tgk2 gigi aberil ni, cuba lu sentuh2 sikit gigi lu guna lidah.

Dari dekat
best kan main sentuh2 gigi. ha ha ha
6. Dari jauh 
kucing yang sangat comel.

Dari dekat
 kucing comel bersama pokemon yg juga comel di badan

7. Dari jauh

ulat sampah yang dipandang hina

Dari dekat


Ulat sampah bertukar gaya. kacak dan comel. 
Bertaring seperti aberil labin pula tu.awrr

7. Dari jauh

fashion rambut yg naissss~
Dari dekat

kutu yang naissssssssssss~


haha. semua gambar pokemon di atas di ambil dari electron microscope then dicolourkan.
Gua dengar cerita binatang2 ni nak dijadikan haiwan2 baru dalam pokemon. Kutu Kepala i choose u.. awrrr. haha

Ha, ini lah masanya gua nak guna peribahasa dalam blog gua,
"air yg tenang jangan disangka tiada buaya".
selidik dulu yang indah tu, kot2 ada buaya atau pokemon2 seperti di atas

p/s: cikgu BM, bangga tak gua guna peribahasa dlm entry.kah3

shawn razaleigh

Monday, 19 September 2011

Jenis-jenis hantu dekat malaysia. awrrrrrrrrrrrr


Assalammualiakum.

Kali ni nak cerita sikit fasal hantu. 
Lu orang pernah nampak hantu? Gua pernah. Melambak gila kat kl. 
Ada yang cun, ada yg hemsem, ada pakai spender, ada pakai boxer. Tapi dah nama pun hantu perangai mestilah hantu. Awrr

Dan, kalau lu orang perasan, Malaysia ni banyak hantu. Kalau kat omputeh ada hantu dracula dgn vampire je. Tapi kat Malaysia ada 14riburatuspuluh jenis hantu. So, jom kita tengok hantu2 kat Malaysia

1. Penanggal
Ni perempuan punya species. Jenis hantu ni suka merayau tanpa badan. Badan ditinggalkan dirumah buat santapan suami. Ha hah ha

 sembang kosong dracula dan penanggal

 2.  Toyol
Ni jenis hantu yg korjenya asyik3 nak mengkidnap duit orang je. Hantu ni juga suka main kejar2 dalam keadaan bogel. Mungkin tanpa pakaian, dia orang rasa lebih laju dan pantas dalam tugas harian mereka; mencuri. Ha ha ha

 pembahagian harta sepencarian

3. Orang minyak
Damn. Hantu ke orang? Entahlah. Gua syak ni dalam keluarga toyol. Bogel macam toyol dan suka main tayang2 tiang bendera. Cuma mungkin dia dari bangsa negro. Ok racist sekejap.heh he

 teknik penyamaran sempurna by andra and the backbone *tiba2

4. Hantu karipap
Hantu ni selalu lepak kat asrama. Jual karipap di tingkap aras 3. Fak! 
Dengar cerita karipap inti sardine paling laku ya kak? Apa yang gua pasti, lagi laku dari karipap2 cinta. ha hah ha

 meniaga mencari rezeki halal

5. Hantu raya
Ok. Ini agak serius. Jenis hantu yg tebal muka, tak kira raya aidilfitri, raya cina, raya thaipusam semua dia mencelah. Pantang dapat peluang. 

*Tak tahu gua macam mana rupa hantu raya

6. Hantu tetet
Pertama sekali gua langsung tak maksudkan ni sharifah aini. Jangan salah sangka.ha ha. 
Ok2, jenis hantu ni sgt lucah. Suka betul mempamerkan tetet. Paling tidak bermoral, dia suka sorokkan budak2 bawah tetet dia. Bergurau ke hape weh? Lemas tahu? Peluh tahu? Awrrr3

  tetet serbaguna

semoga tak ada hantu yang marah gua buat entry ni.

p/s: krdt to amallina dangdut/peah utk idea entry ni
p/s2: gabar kak pah dah tukar ke gambar pamela.

chow
shawnrazaleigh

Monday, 12 September 2011

Baligh: sebuah proses menyayat hati. Awrr..


Assalammualaikum

Baligh adalah sebuah proses yang menyayat hati, dimana lu dah tak boleh mandi bogel dengan perempuan dah, tak boleh tunjuk ketiak merata2. 
dan dah taboleh nak berjimat sangat sebab kena beli shaver. 
Versi serius: baligh adalah proses perubahan fizikal yg biasa berlaku pada anak2 yg sedang meningkat remaja.
Perubahan bukan lah bermaksud tumbuh ekor panjang di belakang (di depan mungkin ya),
tetapi, perubahan tu bermaksud seseorang itu sudah mampu memengandungkan atau dimengandungkan atau termengandungkan atau ditermengandungkan.
Baiklah, jangan keliru dengan ayat gua sebab gua pun dah keliru ni.
Ha ha ha. *tiba jadi mcm bukan versi serius.


Ok3. Jom tgk tanda2 yang orang sudah baligh.

1. Suara garau.
Perubahan suara dari  suara halus mamat exist kepada suara rock ramli sirap.
Kepada budak2 yg sebok nak masuk idola kecil, sekarang bolehlah lu orang nak menjerit nyaring2. Lu tunggu lah suara lu pecah nanti. Errr ok, sumpah gua tak layan idola kecil.ha ha ha
artis jua tidak terkecuali dari 
mengalami fenomena pem-baligh-an ni

2. Mimpi basah
Maksudnya bukan lah mimpi ketika mandi atau kencing malam.
Maksudnya, lu tiba2 terjaga dari tidur, dan menjerit wadepak sebab ada sperms sedang berenang2 kat bawah sana. Awrr. Kalau perempuan, gua rasa tak ada kot mimpi basah. Tapi kalau ada, boleh share.haha

 mimpi basah bertajuk "selera nak orang putih je"
 
3. Tumbuh bulu merata2
Time kita kecik2 dulu, satu2nya bulu yang ada, dekat kepala je(rambut). Sekarang? dimana2 pun ada. demit

beruk turut eksaited nak baligh

4. Tumbuh tetet
Ok, yang ni baru khas untuk perempuan. awrr. Buat lelaki yg rasa turut tumbuh tetet, tu bukan tetet, tu namanya silalah berdiet. ha ha ha

cth perempuan sudah baligh

Kadang2 manusia ni, muka je nampak macam sudah baligh, tapi perangai mcm wadepak. Awrr.
chow

shawn razaleigh

Friday, 9 September 2011

Mari lihat bakat terpendam gua. :)


Assalammualaikum

Cepat betul masa berlalu. 
Isnin, selasa, rabu, khamis, jumaat, sabtu, ahad. Ok, dah macam lagu harem max247. Ha ha hak. Ya, akhirnya habis posting gua dekat hospital Manjung. Lepas ni akan sambung dekat Hospital Serdang.

Setakat kat Manjung ni gua dah master satu skill doctor yang paling tinggi tahapnya, iaitu menulis secara membabi buta tuli atau bahasa halusnya tulisan cakar ayam belanda.

Lihat ni.
Sebelum.
page pertama buku gua. sgt suci bersih dan kemas serta wangi


Selepas.


page ke ++, sangat wadepak dan awrrr

 Hebat tak gua? Tinggi jugak bakat gua nak jadi doctor.hik3


semoga patient gua tak jahanam kerana tangan gua satu hari nanti.

p/s: tapayah cerita fasal raya dah. *jeles kat budak2 yg still ada cuti raya
p/s 2: kebanyakkan tulisan doctor yg gua jumpa, byk yg gua tak faham. kenapa?


shawnrazaleigh


Sunday, 4 September 2011

Jika ini raya terakhirku. *entry sedih


Assalammualaikum

Ahem3.
Byk betul yg mintak duit raya kat gua dalam komen entry lepas. Awrr. 
Siapa nak duit raya, meh datang rumah gua lah. 
Gua tak pilih kasih punya, yg cun gua bagi 5rm, yg sedang 2rm, yg jantan gua bagi air sirap. Ha ha hak

Ok, tak sedih mana pun entry ni. saja gua nak wujudkan elemen sedih dalam blog ni, baru menepati drama malam2 raya. cerita sedhihhhh. Ahahaha, ok2, tak lawak. move on.

Raya tak lengkap kalau tak:

1. Puasa penuh.
Nak raya best, kenalah puasa penuh. Bukan sekadar menahan lapar dan dahaga, tapi menahan juga nafsu jantan betina lu dari buat benda bukan2. Contohnya macam tengok cerita biru laut, biru langit, biru nila, biru… arghh tgk blue lah sng cerita.. ha ha ha


2. Carik rumah sedara mara yg sediakan air ribena.
Toksah nak membongak, yg bagi air ribena just maria tunku sabri je dalam iklan raya ribena tahun lepas. Yang lain semua bagi sirap. Sirap sirap sirap… Tak kelasss. 

3. Dapat sms/fb msg pantun raya
Tiap tahun mesti dapat punya pantun raya ni. Macam2 jenis pantun. Pantun2 mintak maaf, tak kurang juga pantun lucah dalam kemaafan.

"lucah dalam kemaafan"

4. Pakaian warna warni
Ok, dah tentu pakaian kesukaan gua, kebaya. Ya, kebaya. Kebaya,kebaya, kebaya. Bukan gua suka pakai. Gua suka tengok je. AH AH AH(ok apasal gelak macam mendesah ni? Awrrr)

cth situasi awek kebaya bersepah di pagi raya

Ok. Cukup kot. Ahad ni gua balik manjung. Hospital manjung, tak sabar berkhidmat dengan lu. *pura2 tak sabar

chow
shawn razaleigh



r k g fb like

r k g