Tuesday, 29 November 2011

beza budak sekolah menengah vs sekolah rendah

Assalammualaikum

ok entry hari ni bertemakan, Perubahan Masa Mematangkan Manusia. *tapayah nak serius sangatlah topic lu tu, ni bukan pertandingan pidato. eh lama tak sebut pidato. pidato. pidato. pitado. ok dah puas. hah ha ha

hah. lu orang perasaan tak perubahan perangai masa sekolah rendah berbanding sekolah menengah, kalau tak perasan, meh gua buat sesi ulang kaji.

1. Budak berkumpul ramai2.

Sekolah rendah: bila ada ramai budak berkumpul mesti dia orang ingat ada game, and excited nak join. Macam game ice krim soda, tahu tak? Ala yg main pijak2 kaki tu. Aiskem soda pepsi kola buatan malaysia. Ha kan gua dah ternyanyi lagu dia.awrrr

Sekolah menengah pulak, bila ramai budak berkumpul, maksudnya kompem ada gaduh.


 maksud berkumpul adalah bergaduh

2. Excuse me teacher, may i go to the toilet
Sekolah rendah: Maksud ayat ini adalah dah taktahan nak buang air. Kena pergi tandas dengan kadar segera, sebab biasa teacher bagi masa 5 minit je
.
sekolah menengah: maksudnya, jangan harap gua nak masuk kelas lu balik lepas ni cekgu.

cth keadaan selamat tinggal kelas

3. Fashion
sekolah rendah: Lelaki, rambut mesti belah tengah ala2 tomok newboyz. kalau belah tengah tu boleh buat jambul dapat markah lebih sikit.

sekolah menengah: bagi perempuan, tudung harus singkat, kain harus singkat, kasi nampak stokin. Baru kena dengan jiwa memberontak uall ye idak? hah ha ha.Awrrr

fashion banjir. Jgn ckp lu tak pernah try. pernah kan?awrr

4. Gaduh laki perempuan
Kalau sekolah rendah dulu, gaduh dengan perempuan, terus babab montot dia guna bare hand kalau sekolah menengah, nak babab jugak tapi tak mampu.hahaha

malu2 tapi mahu.

itu je kot. haih sedar tak sedar dah lebih 5tahun gua tinggalkan zaman sekolah. oh kalau lu nak baca zaman gemilang time gua sekolah dulu boleh klik ustazah gua cun.


chow
shawn razaleigh

99 comments:

  1. konfem dah puas sebut pidato?haha...lawak la ang ni.... aku teringat la wei zaman sekolah.. huwarrrr!

    formula baru eh?

    kos sin tan=seth tan
    good job noks :P

    ReplyDelete
  2. haha..bleh la nk gelak bce blog nih..ble tga tensen kan..=)

    ReplyDelete
  3. pwince

    mcm tu rajin2 singgah okai :)

    ReplyDelete
  4. hahaha...aku xpernah try fashion skolah banjir tu..

    aku pon rindu zmn skolah der..muahaaa

    ReplyDelete
  5. syafiqah

    haha. tapi kat skolah aku dulu. tu satu keagungan.hehe

    ReplyDelete
  6. lwak tul..tpi tu la hakikat..ek?? hahaha

    ReplyDelete
  7. rasa cam nak masuk sekolah balik. lepas tu study addmath guna formula kat atas tu. hahahah.

    ReplyDelete
  8. kah kah kah...gua tak rasa beza pon..asal wey? bhahaha :P

    ReplyDelete
  9. bella

    haha. kann? dah lama tak pakai kain singkat.haha

    ReplyDelete
  10. eyka

    yelah, lu belum masuk skolah menengah lagi

    ReplyDelete
  11. anisa

    zaman kegemilangan. ye idak? haha

    ReplyDelete
  12. babab montot ! mari gelak guling2... cool~~

    ReplyDelete
  13. woooo... kenangan semua itu...

    ReplyDelete
  14. alepridz

    hahah. dah taboleh jumpa semua ni.

    ReplyDelete
  15. Kat banjir tu cam sial.. hahahaha

    ReplyDelete
  16. nasib la aku tak tergolong pakai kain baju tudung singkat :P

    ReplyDelete
  17. menarik perhatian bila ade mention 'seth tan' ///hahaha...LOL.mmg btol punn dan terbaikk

    ReplyDelete
  18. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  19. woii terasa la yang number 3 tuu .
    stokin pendek je . tudung , kain semua tak singkat okay -__-

    ReplyDelete
  20. akim

    1 malaysia mengalami banjir.hahaha

    ReplyDelete
  21. saddila

    haha. tak apa, tak dikategorikan sbgai banjir

    ReplyDelete
  22. kalau lu nak tau pesen kain senteng, tudung pendek gua tak pernah try pun. hahah

    ReplyDelete
  23. wanie

    ala. tak memberontak lah begitu.haha

    ReplyDelete
  24. no 2 tu btol sgt la.. kih3x.. :P

    ReplyDelete
  25. hahahha suka nombor 2 dgn 3. kos sin tan :D

    yg nombor 3 tu mmg normal bg budak2 form1 dgn form2.. kahkah

    ReplyDelete
  26. btul2...zaman skrng...smue bdak pompuan skolah menengah..pkai kain jnis singkat...ish2...xelok lngsung..=)

    ReplyDelete
  27. ada lagi..sekolah menengah berlenggang pi kelas...kolah rendah bawak beg mendaki gunung pi kelas hahaha

    ReplyDelete
  28. eh2.saya tak pernah banjir la.haha.takut langgar peraturan oi.

    ReplyDelete
  29. masa zaman matrik lu tak nak cakap ke? haha.


    gua tak suka pakai kain singkat- singkat. hikhik.

    ReplyDelete
  30. banjir? okeh, aku 1st time dengar.. haha.. bese la, budak skema time sekolah :p

    ReplyDelete
  31. errr..no 2 tu gua slalu gak buat.ampun cekgu! awrrr!

    ReplyDelete
  32. aku pengawas... kau nak rasakan kaki? haha

    ReplyDelete
  33. wanie2,

    ala tak memberontak lah kalau gitu.awrr

    ReplyDelete
  34. peep

    haha. jenis2 pemalas, ngantuk cepat

    ReplyDelete
  35. eyda

    hahah. dah trend. senior2 zaman kita jugak yg ngajornye

    ReplyDelete
  36. rtp

    kalau di indo tidak kurang lebih nya juga arisha.

    ReplyDelete
  37. dayah

    hahah. aah beg g skolah kosong. tak isi menda. otak pun kosong kdg2

    ReplyDelete
  38. purple

    saya pun tak pernah. ehhh. haha

    ReplyDelete
  39. bella bell

    zaman matrik akan datang. lu tunggu. lu tunggu

    ReplyDelete
  40. umie


    umangai, kemain garang lagi pengawas.haha

    ReplyDelete
  41. sengal betul. tak pernah try fashion banjir.

    ReplyDelete
  42. kak lang

    see the owner lah. kbai.haha

    ReplyDelete
  43. nice,, tapi aku tak terjebak pon mana2 di atas,, hoho

    ReplyDelete
  44. ahaha , dekat sekolah saya plak , yg bab bkumpul tuu kalau sehari takde yg bkumpul mmg tak sah . kdg2 cikgu nak lalu pun tak boleh .

    ReplyDelete
  45. alamak..rindu la pula nak p sekolah

    ReplyDelete
  46. slalu jugaq lepak kat toilet lelame time kelas sejarah dulu, bosan, hahaha~~

    ReplyDelete
  47. zaman skolah,pakai kain banjir tu kira cool giler...lagi singkat kain lagi gengster...

    *bekas ketua kumpulan banjir sekolah*

    ReplyDelete
  48. tetiba nak balik pi skolah!!!!

    ReplyDelete
  49. big hagegenjo

    tahniahlah mcm tu, hehe

    ReplyDelete
  50. hlovate

    daftar lah balik dajah 1. mahu? haha

    ReplyDelete
  51. velvet

    lepak tandas pun tak bosan mcm sejarah kan

    ReplyDelete
  52. leya

    ok, hai kak long. *takot. haha

    ReplyDelete
  53. cik pia

    jom daftar dajah 1 tahun depang.

    ReplyDelete
  54. sekolah menengah: bagi perempuan, tudung harus singkat, kain harus singkat, kasi nampak stokin. Baru kena dengan jiwa memberontak uall ye idak? hah ha ha.Awrrr

    *terasa aku shawn :P

    ReplyDelete
  55. skang pun boleh gak nak babab gune barehand tapi pas tu ko akan belajar erti penyesalan seumur hidup..bhahahahhaa... cisss dah terindu zaman mude2 dulu...

    ReplyDelete
  56. haha..weyh aku tak pernah pun try pesen singkat gitu..aq pun kata tu pesen banjir..ntah pape kot..xcun langsung pesen tu

    ReplyDelete
  57. wa tak pernah kain singkat,haha,sebab wa skema :D

    ReplyDelete
  58. haha.. gua skait perot bc entri lu der.. cirit bebirit jadinya.. hahahaha.. pasni kena mkn ci=hi kit teck aun.. der,, free2 lawat blog gua.. jmput bc entry gua 'JIKA'

    ReplyDelete
  59. hehe..kena tambah satu lg point penting.. dulu skolah rendah beg besar gedabak.. sekolah men beg dh semakin mngecil~

    ReplyDelete
  60. eh ! kain singkat tu aku tak pernah buat ehhhh . tapi aku selalu tangkap orang pakai kain singkat. HAHAHAA ;)

    Aku kalo nak ponteng kelas tak maen pergi2 toilet2 ni . pe barang

    aku pergi bilik kaunseling pastu tido baru syiokkkkk ;)

    ReplyDelete
  61. as salam,

    tersengeh-sengeh wa..kongsi dgn budak2 opis..hahaha, lawak lah

    Semua diatas..terkena wa!

    terkenang semasa dulu...jahat tul wa...tak pe tak per, skang dah baik..

    :)

    ReplyDelete
  62. tak penah plk try fashion banjir tu sbb gua dlu tyme skolah pakai seluar. eh? :D

    ReplyDelete
  63. aku dengan geng2 aku suke nyanyi lagu ni bila tengok geng kain singkat..

    "Banjir oh banjeeeeeeiiiiirrrrr!!!! sekoalah kita naik aeeeeeiiiirrrr ehhh yow!!aeeeeeiiiirrrr ehhh yow!!"

    ReplyDelete
  64. kahkahkah

    kes ni smua msty dri pglman lu kan

    ahaxsss

    ReplyDelete
  65. eh yg nombo 4 tu kau penah buat ek? aku tak penah dgar pasal tu. heee

    ReplyDelete
  66. aku rasa kau yg pervert.

    sbb aku tak pernah dengar pasal babab montot.

    ReplyDelete
  67. chemay tak pakai tudung singkat laaa.
    malu sebab nanti nampak segala benda.
    dah la baju sekolah warna putih.
    -.-

    ReplyDelete
  68. hahaha..sesungguhnya betul sangat..

    tapi gua dari skola rendah sampai menengah menten je baik...hahaha

    ReplyDelete
  69. teheheh.terbaiklah encik.;D

    ReplyDelete
  70. aku tak sempat bace entry, aku dah gelak. profile kau, header kau. aku tahan diri, tapi tak boleh. kau terlampau memberi aku keseronokkan.

    aku

    terpaksa

    follow.

    ReplyDelete
  71. lain2 tu ade betulnya..tapi xpernah buat..lagi2 kain singkat..alohai..pakai kain ygf boleh dikatakan menyapu lantai lagi ade la..huu~~

    ReplyDelete
  72. bhahaha..lama dh tak main aiskrim soda..huih!!

    woish kain aku labu sambil menyapu lantai,tlg makcik cleaner lg tuh..:D

    ReplyDelete
  73. hahaha, babab bontot ey?

    ahahahaha

    ReplyDelete
  74. aku imej suci..

    takde aih pesen2 banjir ni..

    kehkehkeh...

    ReplyDelete
  75. xpernah try fashion banjir ni.. hahaha lawak je !

    ReplyDelete
  76. haha chomeyl gila maen gaduh2 camtu...

    ReplyDelete
  77. kenapa farouk ? kenapa kenapa, !!

    ReplyDelete
  78. hahah.


    rindu time sekolah dolu dolu .

    ReplyDelete
  79. buy valium can you buy valium in thailand - valium for travel anxiety

    ReplyDelete
  80. ok,, setakat ni dlu... berpinar mata aku baca blog hang,, bookmarked. :P

    ReplyDelete

r k g fb like

r k g