Monday, 10 October 2011

apa yg perempuan tak faham fasal lelaki

Assalammualaikum

ahem. ok3. jangan buat2 tak kenal dekat gua ni.
Ini gua, shawn. Baru 2 minggu je gua tak update, jangan pura2 lu orang dah tak kenal gua.hahaha

Baru2 ini, ada dua orang request utk gua buat entry fasal
"apa yg perempuan tak faham fasal lelaki". Jadi gua akan cuba jawab soalan2 yang diutaraselatankan.

1. Kenapa lelaki suka tengok bola.

Awrrrr3. Come on~ kami lelaki, kalau tak tgk bola, takkan kami nak tgk batang kayu hammer? bola beb, bola. kalau lelaki yg suka tgk kayu hammer kompem gay.

 cth menyaksikan perlawanan bola sepak. ok bukan perlawanan.awrr

2. Kenapa lelaki suka buat sepah, tapi tak suka kemas.

Kami bukan buat sepah, tapi kami memang suka kumpul sampah, bila dah banyak nanti, kemas lah, So tak payah buat banyak kali kerja, asal sepah je kena kemas, sepah kemas, sepah kemas. Buang masa tahu? Dah tu, bila nak sembahyang 5 waktunya. acehhh.

 hobi

3. Kenapa lelaki tegur perempuan tanpa ada sensitiviti, contoh: "buruknya baju kau, limah"

Inilah lambang kejujuran lelaki. straight to the point. haha. benda buruk cakap buruk, benda baik cakap awrrrrrrrrrr terbaeeekk!

jujur

4. Kenapa lelaki tak tahu yg perempuan tu sebenarnya tengah merajuk.

Kadang2 tu, tahu je perempuan tu tgh merajuk. Tapi, kalau pujuk jadi lagi berat, menangis bagai. So, lelaki buat2 tak tahu, and cuba alih cerita, supaya dia lupa apa yg dia merajukkan and tak menangis. ha macam tu lah kot.haha

cth adegan pura2 tak tahu gegirl merajuk


5. Kenapa lelaki suka usha perempuan

Ni paling gua marah. Nak usha pun tak boleh. kang kalau usha pondan kang, baru lu orang tahu.

 usha awek

6. Kenapa lelaki suka pakai seluar ketat2 sampai ternampak.. ternampakkk awrrr

haha. jadah ni soalan mcm ni. gua tak sure apa jawapannya. sebab gua tak buat. tapi macam perempuan yg suka pakai baju ketat utk tunjuk asetnya, mungkin lelaki pun macam tu, memperdagangkan aset di khalayak ramai. Pandanglah lihatlah aset ku yg cantik. ok. geli. fak3

adegan mempamer aset

So gua dah jawab soalan lu orang. Kalau lu orang ada soalan lagi, gua cuba buat part two. Laki ke perempuan ke, sama je, dua2 susah nak faham. ye idak?awrr

p/s: idea entry: effa suaif, yuyu ali
soalan2: effa, anis, basirah, ira zayyani dan budak2 fb.
p/s 2: kalau belum baca, klik -> apa yg lelaki tak faham fasal perempuan.


shawn razaleigh

89 comments:

  1. point no. 6 ayat last gua TER-nyanyi tahu..awrr

    ReplyDelete
  2. owh tu idea yuyu ali ek?

    gua la tu kan..keh keh keh

    ReplyDelete
  3. aku kalo nampak lelaki tayang2 aset tu, aku rasa nak bagi penyepak je..haha

    ReplyDelete
  4. yuyu ali


    gua pun nyanyi walau gua dah baca byk kali.haha. lu lah tu awrr

    ReplyDelete
  5. fara E

    no 6 serius ada orang tanya. gua jawab je

    ReplyDelete
  6. anti betul dgn lelaki2 yg last tu.. haha.. buruk benor ghopenye(rupenye) lol :p

    ReplyDelete
  7. asyilla

    haha. ok, mmg ada lah maknanya. sumpah gua tak penah jumpa

    ReplyDelete
  8. : kenapa xde org tanya .. kenapa lelaki suka sakit kan hati perempuan ??? grrrrr =='

    ReplyDelete
  9. yg last tu x blah weyh..mcm gay seyh pakai ketat2!

    ReplyDelete
  10. bola?hoho!idea tu meaw dah ley terima,tang gambaq tu, adoiiii,haha

    ReplyDelete
  11. yang last tu betul betul awrrr :D

    ReplyDelete
  12. hahahahahaha... lawak giler lu ni...

    ReplyDelete
  13. alepridz

    hiburan dan renungan bersama

    ReplyDelete
  14. okey gua tak sokong smua point..tipuu tipuu tipuu..:P

    asl gua gay gua tak tahu pon bnde alah ni semua wey? grrr...hahaha:P

    ReplyDelete
  15. red

    lu selalu usha ke? betul2 awrr lu ni.hehe

    ReplyDelete
  16. red

    lu selalu usha ke awrr sungguh

    ReplyDelete
  17. eyka


    lu gay, takkan no 6 lu tak buat? tipu lah lu gay..awrr

    ReplyDelete
  18. HOMAGAD bakal doctor tak boleh buat sepah. tak padan.

    ReplyDelete
  19. yang last tuh macam bangangg! tp, itu realiti diaaa.


    rawrr

    ReplyDelete
  20. cite lawak ape yg ko tgk tu ahh? awwwrrrr.. :P

    ReplyDelete
  21. hahaha terkesima aku bace!
    mcm haremmm :P




    luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  22. syazana

    hahaha. sama mcm perempuan menunjuk kehebatan

    ReplyDelete
  23. this entry not to good to be read by budak2 bawah umur kerna ada unsur2 porno..:O

    but then, all the contents written via all everybodies impressions..

    ReplyDelete
  24. peep

    haha. citer mr bean.haha

    ReplyDelete
  25. hahaha...tumpang gelak jer!

    ReplyDelete
  26. anamizu

    impak maksima ke hape.haha

    ReplyDelete
  27. rtp

    trimas atas tegurannya. bergantung pada tafsiran pembaca

    ReplyDelete
  28. hahahahahah...adoilaaaa..mcm2 idea kan kamu ni :P

    ReplyDelete
  29. ashia,

    idea pembaca, gua kembangkan je :D

    ReplyDelete
  30. hahahaha.. lu ni kelakar la beb.. arrrwwww :P

    ReplyDelete
  31. bella bell

    hehe. rajin2 lah baca okai

    ReplyDelete
  32. yg last tu feveret budak2 laki sekarang heheheh

    ReplyDelete
  33. yang last skali tu paling haramjadah. geli woi gelliwww

    ReplyDelete
  34. jangan risau.. selagi gua on9 dan selagi lu update, gua akan baca.. hehehe!!~

    ReplyDelete
  35. azham

    pergh sumpah gua tak ikut trend tu

    ReplyDelete
  36. bella bell

    lu memang terbaek dari ladang anggur

    ReplyDelete
  37. naseb lu explain ni suma,kalo tak,gua memang tak tau.hahahaha :p

    ReplyDelete
  38. hahaha! kalau laki bole paham pompuan n pompuan bole paham laki, mcm x thrill lah pulak kan :p

    ReplyDelete
  39. yg last tu tak menahan..

    apepn gua sokong yg no.4 tu..merajuk??biakan je..makin pujuk, makin mengada..

    betul tak??? =)

    ReplyDelete
  40. part yg num 3 tu mmg betul. slalu jgk kena kat dri sndri.. hahaha! tpi lelaki mmg bgs law bgi Pandangan! :D

    ReplyDelete
  41. aset?
    hmmph.

    aset terletak pada otot di lengan.

    bukan pada organ tak bertulang.

    uiceehh.

    ReplyDelete
  42. ko tanak try ke yang last tu? hahaha

    ReplyDelete
  43. pnik velvet

    betul22, cabaran yg kita carik.hehe

    ReplyDelete
  44. marcella

    haha, dah mcm lelaki kau pk kan

    ReplyDelete
  45. marniey

    betul, bukan niat nak mengutuk, jujur je

    ReplyDelete
  46. hatizah


    hahaha. memang tak lah gua nak tunjuk2

    ReplyDelete
  47. haha kelakar je..tp part yg yg suka buat sepah tu mmg x leh blah,,haha

    ReplyDelete
  48. ok geli je entri kau nih

    yg part last tuh tyme kawen baru kau tunjuk. eh? wakakaka

    ReplyDelete
  49. hahaha~ ini memang fakta menarik tertarik lagi de bomb~

    ReplyDelete
  50. poin nombor dua . kadang2 lelaki sepah sebab , bila bersepah , barang yang dicari lebih mudah jumpa daripada bila tak sepah !

    serious .

    ReplyDelete
  51. gua suka tayang aset.

    kahkahkahkah !!

    ReplyDelete
  52. hahaha...macam2 la bro, nice!

    ReplyDelete
  53. heroic

    haha. betul ke mcm tu.betul kot

    ReplyDelete
  54. huh! aku tak suke bile aku ngajuk orang pujuk2. sebab aku geli dowwww . hahahahaa ;)

    ReplyDelete
  55. bagos betol jwpn lu ni. sengal kemain shawn.

    ReplyDelete
  56. bena

    aku suka orang tak reti merajuk.hahahaha

    ReplyDelete
  57. wadi

    jawapan ikhlas dan jujur..hehe

    ReplyDelete
  58. errrrrr errrrrrrrrr
    shawn, asal baju lelaki mesti kaler biru dalam cite kau? =="

    ReplyDelete
  59. angah n nyamuk

    sengal badan ke hape

    ReplyDelete
  60. umie

    haha. gua pun tak pernah perasan doh.haha

    ReplyDelete
  61. tak menahan..ko ni kan..asal aku baca entry kau je konpem tergelak2..ada je jawapan kau tu kan..cehhhh

    ReplyDelete
  62. Kesimpulan dowh!..

    lelaki memang banyak ALASAN..hakhak

    tapi, siyes...wa mmg tak suka tengok sukan renang..perenang lelaki...pelumba beskal..lelaki...siyes..sbb!..aduh! wa tak bleh blah dgn TONGKOL!...

    ampun shawn!ampun! ;p

    ReplyDelete
  63. aiyyyyyyyyyyyyyyoooooo tak berenti lagi marathon kat blog ang,, adess

    ReplyDelete

r k g fb like

r k g