Monday, 12 September 2011

Baligh: sebuah proses menyayat hati. Awrr..


Assalammualaikum

Baligh adalah sebuah proses yang menyayat hati, dimana lu dah tak boleh mandi bogel dengan perempuan dah, tak boleh tunjuk ketiak merata2. 
dan dah taboleh nak berjimat sangat sebab kena beli shaver. 
Versi serius: baligh adalah proses perubahan fizikal yg biasa berlaku pada anak2 yg sedang meningkat remaja.
Perubahan bukan lah bermaksud tumbuh ekor panjang di belakang (di depan mungkin ya),
tetapi, perubahan tu bermaksud seseorang itu sudah mampu memengandungkan atau dimengandungkan atau termengandungkan atau ditermengandungkan.
Baiklah, jangan keliru dengan ayat gua sebab gua pun dah keliru ni.
Ha ha ha. *tiba jadi mcm bukan versi serius.


Ok3. Jom tgk tanda2 yang orang sudah baligh.

1. Suara garau.
Perubahan suara dari  suara halus mamat exist kepada suara rock ramli sirap.
Kepada budak2 yg sebok nak masuk idola kecil, sekarang bolehlah lu orang nak menjerit nyaring2. Lu tunggu lah suara lu pecah nanti. Errr ok, sumpah gua tak layan idola kecil.ha ha ha
artis jua tidak terkecuali dari 
mengalami fenomena pem-baligh-an ni

2. Mimpi basah
Maksudnya bukan lah mimpi ketika mandi atau kencing malam.
Maksudnya, lu tiba2 terjaga dari tidur, dan menjerit wadepak sebab ada sperms sedang berenang2 kat bawah sana. Awrr. Kalau perempuan, gua rasa tak ada kot mimpi basah. Tapi kalau ada, boleh share.haha

 mimpi basah bertajuk "selera nak orang putih je"
 
3. Tumbuh bulu merata2
Time kita kecik2 dulu, satu2nya bulu yang ada, dekat kepala je(rambut). Sekarang? dimana2 pun ada. demit

beruk turut eksaited nak baligh

4. Tumbuh tetet
Ok, yang ni baru khas untuk perempuan. awrr. Buat lelaki yg rasa turut tumbuh tetet, tu bukan tetet, tu namanya silalah berdiet. ha ha ha

cth perempuan sudah baligh

Kadang2 manusia ni, muka je nampak macam sudah baligh, tapi perangai mcm wadepak. Awrr.
chow

shawn razaleigh

115 comments:

  1. tumbuh ekor panjang di depan? serious wadepak -..-

    ReplyDelete
  2. hahah

    betul lah, tu proses normal kot.

    ReplyDelete
  3. fak. wa dah mula bayangkan. dem -..-

    ReplyDelete
  4. muahahahaha! beruk mat yae pon nak baligh gak hoiiiii,hahaha!

    ReplyDelete
  5. lu tau apa yang wa bayangkan, shawn. sudah. jangan tanya. grrr.

    ReplyDelete
  6. fatihah hakim

    hahaha. ok2. selamat membayang.hehe

    ReplyDelete
  7. lu dh baligh blum shawn ? wakakakaka :D

    ReplyDelete
  8. lu dah baligh belom shawn? kihkihkih

    ReplyDelete
  9. mrs zack, wadi

    gua belum, malunya..awww.hahaha

    ReplyDelete
  10. HAHA ! demm. proses mengayat hati. :D

    ReplyDelete
  11. part last tu serius wadepak...makan dalam bagi kau pompuan...hahahahahaa

    ReplyDelete
  12. farhan

    haha. tak ada nak makan hati. yg haram tetap haram

    ReplyDelete
  13. ekor pnjg di depan tu apa eh..x faham la otak suci sngt ni..muahahaha

    ReplyDelete
  14. shawn, kau search kat google perempuan tumbuh tetet tiga.. ade woi !!

    ReplyDelete
  15. cik misi

    ekor didepan tu adalah...gua pun tafaham gua tulis apa.haha

    ReplyDelete
  16. umie

    mmg ada, gua pun ada belajar. tetet kat kaki pun ada.awrr

    ReplyDelete
  17. hahaha macam bengong. sabar jelah. (tak boleh nak gelak lebih sebab mak tengah monitor aku studyh) awrr haha

    ReplyDelete
  18. dhiya

    haha. study keras ok. bkn baru abes exam ke woi

    ReplyDelete
  19. hahaha lawak tapi bergune! keep it up!

    ReplyDelete
  20. Last statement tu sungguh la setuju. tengok ke badan dah macam bapak orang. mai tang perangai, macam budak tak cukup umur! dem.

    *pengalaman sebenar

    ReplyDelete
  21. gampang betol kau ni kalau entri kau xde citer pasal tetet tak boleh ? hahaha

    ReplyDelete
  22. eh..eh..wterpark ke wtercolor budk mcm ats 2 wey? hahaaha:P

    <----budk xbaligh lgi..siyess tak tipu :P

    ReplyDelete
  23. eyka

    lu dah baligh.toksah nak bongak.haha

    ReplyDelete
  24. haha...apa itu tetet???#sayabudaksuci,sekian...haha :p

    ReplyDelete
  25. warghh kahkahkah seksi entri ini. sy xtahu. sgt inesen dan suchiii semurni toppp

    ReplyDelete
  26. syirah

    hahaha. hebat menyental kotoran degil lu ni

    ReplyDelete
  27. haha! sial betul itu pompuan..
    kau dah baligh lom?

    ReplyDelete
  28. bighagenjo

    gua belum.hik3. sabar menanti

    ReplyDelete
  29. wadepak, wadepak.


    Silake je ada tiga bonggol.

    ReplyDelete
  30. hahahhaha! sengal gile.
    banyak2 artis mat salleh,knape mesti mimpi angelina jolie? hohoh

    ReplyDelete
  31. ada 3 tetek terlebey suda...

    ReplyDelete
  32. those are pengetahuan umum..tak mengapa klo sharing. tapi rasa nak laughing kuat2!! ahahahahahahaha.

    ReplyDelete
  33. hahh ?? berenang-renang ??

    apo tu ?? haha

    den bolom baligh laie . tak tahu papo .

    ReplyDelete
  34. saddila

    gua pun tabaligh/ gua takpasti gua tulis apa.haha

    ReplyDelete
  35. hahah.. xbleh blah bonggol unta itu dipanggil yg ketiga..

    ReplyDelete
  36. mengong...sengal gile yang last tu..hahahahaa

    ReplyDelete
  37. yang last tu peringatan yang paling bagus..hehe

    ReplyDelete
  38. misz sheyla, pink velvet

    kelebihan berbonggol unta..haha

    ReplyDelete
  39. sweet

    kadang2 berguna gak blog gua ni.hehe

    ReplyDelete
  40. hi doktor...gud info.gua rasa kena bagi anak gua baca lu punya blog la.

    senang sket gua x yah explain bagai kan....

    ReplyDelete
  41. mimpi bsah msti lah nk org putih je der..
    diorng kn hot~
    baru feeling~
    kih3 :P

    ReplyDelete
  42. leya

    silakan. hahaha. rasa blog gua berguna pulak

    ReplyDelete
  43. jap2..nk gelak jap,hahahaha.;D

    best kot entry ni,lawak..ilang jap stress.

    ReplyDelete
  44. bongak itu ape wey? same jnis dgn tetet ke lain? bhahaha :P

    ReplyDelete
  45. eyka

    hoi. bongak=tipu lah. apa ke tetet pulak jadinya.haha

    ReplyDelete
  46. menyampah dgr sora adikku yg garau, bising je

    ReplyDelete
  47. what the fun betul penceritaan ko psl baligh ni..mbahahhahahhhh~

    ReplyDelete
  48. hatizah

    haha. tiba2 kena giler..awrr

    ReplyDelete
  49. hahahaha.. pasal baligh pun boley jadi eh..

    ReplyDelete
  50. tiga tetet? hahaha LOL!

    teringin gak nk taw pompan ade mimpi basah gak ke? eh..!

    ReplyDelete
  51. tambahan...

    mimpi basah juga akan dtg berkali-kali dlm seminggu...

    hahaha...

    to my blog - Acapsuur (>,<)

    ReplyDelete
  52. ina

    haha. gua pun tak sure. tak ada yg share.hehe

    ReplyDelete
  53. asyraf

    2 mcm bkn mimpi basah. tu mcm sengaja membasah je?haha

    ReplyDelete
  54. ko xnk share mimpi basah ko ke shawn?? haha

    ReplyDelete
  55. hasrini

    serius tak tipu gua mimpi britney

    ReplyDelete
  56. sutera kasih

    bakat baligh ke apa?

    ReplyDelete
  57. thanx la share yg no.2 tu..aku ingatkan mimpi..rupenye real yer..hahahaha..xnak bayang..xnak bayang..siyes noob bab2 cenggini

    ReplyDelete
  58. baligh mesti disertakan dgn kematangan otak...barulah hensem

    ReplyDelete
  59. bengong,layan blog kau terus aku jadi gila depan pc ni

    ramai je yg dah baligh tapi tak matang

    ReplyDelete
  60. bengong,layan blog kau terus aku jadi gila depan pc ni

    ramai je yg dah baligh tapi tak matang

    ReplyDelete
  61. mashitah

    tetet yg bukan tetet= lemak.haha

    ReplyDelete
  62. d_la

    sila jangan bayangkan. ngeri woih.haha

    ReplyDelete
  63. missred

    hengsem jugak lah gua ni kiranya.haha

    ReplyDelete
  64. tumbuh bulu merata2 then kena beli shaver.
    sungguh tak best ke-baligh-an tersebut
    :)

    ReplyDelete
  65. apa yang pasti, orang baligh tak semestinya matang sebab perangai macam kanak kanak~ -.-'

    ReplyDelete
  66. what the?T.T


    yg last macam gampanggg. hahahaha


    ehh beruk tu tumbuh byk bulu means baligh tiap hari ke? hahaha *wadepakkk :p

    ReplyDelete
  67. Memang wadepakk derr.. Hhhaha lol

    ReplyDelete
  68. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  69. giler.. entry 30 xxx. ahahahhaahha bonggol unta pun bonggol untalah ahhaha

    ReplyDelete
  70. kenapa mesti mimpikan angie aku . aper dh x de pompuan lain ke .arghhhhh

    ReplyDelete
  71. before baligh, siap tanya kat ustaz boleh tak kalau tak pakai tudung asalkan kita baik,, dem punya quest,, giloowww palooo,, haha

    ReplyDelete

r k g fb like

r k g