Friday, 1 July 2011

Ustazah gua cun

assalammualaikum

Gua terinspirasi dengan entry buli kaja harun sebenarnya.
Kebanyakkan lu orang mesti pergi sekolah agama petang2.
Ya, sekolah agama
sebuah tempat paling best untuk lu menguji tahap kenakalan lu.

Gua tak tahu, sekolah agama gua je ataupun semua sekolah agama macam ini:

1. Time ustazah tengah mengajar, gua boleh makan tebu.
Makan beb. Bukan minum air tebu.
Sial. Sumpah rasa macam anak muda kampung dusun.
Makan tebu batang sambil belajar. Sumpah cool.

contoh adegan makan tebu

2. Main kejar2.
Ini agak kurang ajar.
Sebab gua main kejar2 bukan dengan budak tapi dengan ustazah.
Ustazah keluar kelas ikut pintu depan, gua masuk ikut pintu belakang. Dia kejar ikut pintu belakang, gua ikut pintu depan. Sampai sudah, siapa mengah dia kalah. Ah kamon lah, gua muda, kompem gua menang punya.

3. Time rehat-
*najis seladanglah kalau pergi makan. Lagi bagus pergi main bola botol.
Dalam botol tu isi batu bagi berat sikit. Sekolah agama ni biasanya kena pakai sampin. Kadang2 botol tu akan termasuk dalam sampin lu. Dan lu akan keliru adakah lu punya burung merpati akan menjadi sebesar itu bila dah baligh nanti. -__-!!

contoh adegan bola hilang

4. Zaman ni zaman tengok wrestling.
Pergi sekolah bukan nak belajar. Tapi nak praktik ilmu wrestling yg lu orang tgk malam tadi.
Lepas tu, kalau keluar gambar The Rock dekat surat khabar, semangat pergi photostat. Kertas photostat tu letak kat pencil case yg sebenarnya kotak tape baja hitam. Betul tak betul tak?

kotak tape yg dimaksudkan

5. Buli budak perempuan. Ini memang menjadi satu kewajiban. Ala macam mandi wajib lah jugak. Wajib kan? err ada kaitan ke? hak hak hak

ni bukan sekolah agama. gua dah malas nak lukis. haha

Cukup.

Sebenarnya Ustazah yg mengajar kat sekolah agama tu dah nyanyuk bahasa kasarnya, bahasa halus tak tahu gua. Gua agak sebak. Dosa setinggi gunung gua tak tahu mana nak letak.  Kalau gua mintak maaf pun, gua tak tahu dia ingat gua ke tak.

hoi ingat gua ni jenis orang tak ada perasaan ke?  tacing ni


Gua pesan sikit boleh? respek people, guru, lagi2 ustazah. Selamat hari guru.

p/s: Yg paling gua keliru kenapa time sekolah kebangsaan gua jadi sopan. Sopan gua tu kira layaklah jadi menantu en zainal. hak hak hak

 
anak en zainal

shawn razaleigh
ampun dosa saya ustazah sharifah. :'(

112 comments:

  1. ashgrrapph

    ada gaya nak kena tepuk dahi je

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. bhahahahahahahah~~~ gelak guling2 antuk2 kepale kt meje...

    yg lawak tahap MASTER adegan bola hilang...
    mmg kebiasaan bdk laki pg sekolah dulu semua cekonon ala2 the rock...
    yg kotak tape buat pensil box tu mmg wujud.. bukan stakat gambar the rock, ade gak yg letak cermin, pastu x abis2 rapi kan rambut belah tengah tu... hadoi~~~

    wahhh~~ nama saya laaaa...

    ReplyDelete
  4. hahaha game bola hilang tu cm hape je..kah kah kah...

    skolah agama petang memang tempat main je,dah petang2 nk belaja apa lagi.ye dak..hahha

    ReplyDelete
  5. hahahaha! gelak guling2 aku baca!~ bengong betei

    ReplyDelete
  6. hahahahahhahahahhhhaahahahhaaaa..terbaikkkkkkk..... eh tapi aku tak faham kaitan sopan ngan kelayakan jadi menantu en zainal...hahahah melampau tol

    ReplyDelete
  7. Hahaha lawak ahh!





    Ciss, ada hati dekat Hanis. HAHA

    ReplyDelete
  8. hahahaa...=D
    ala,dulu2,bukannya mtg sgt..sama lah,nakal.

    ReplyDelete
  9. hehehe.. lucu la.. ngee.. ;D

    ReplyDelete
  10. aku gi sekolah agama belajar bersungguh-sungguh sampai failed bahasa arab..hahaha..

    ko buli budak perempuan,aku buli budak lelaki kat sekolah..

    ReplyDelete
  11. kjaharun

    gua punya pensel box gambar hanis zalikha.

    ReplyDelete
  12. vampire lovex

    2lah. best sebenarnya sekolah agama ni

    ReplyDelete
  13. mashitah. hehe. kejap lagi gua singgah blog lu

    ReplyDelete
  14. fa

    hehe. kejap lagi gua singgah blog lu

    ReplyDelete
  15. marcella

    apa ke ganas sgt lu ni? hehehe

    ReplyDelete
  16. nasib gua berkuasa masa sekolah agama dulu takde org nak tarik tarik tudung gua sampai nampak serkup hahaha

    ReplyDelete
  17. pyka

    naseb baek lu tak sesekolah dengan gua. hehe

    ReplyDelete
  18. jalan2 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,!:P

    ReplyDelete
  19. Sengal T_T tak bersahsiah tinggi betul.

    ReplyDelete
  20. cik tasya

    sila2. kejap lagi gua singgah

    ReplyDelete
  21. fariza

    jangan tinggi2 sgt, nanti jatuh sakit. hehe

    ReplyDelete
  22. rajin pulekkk ustazah tuh main kejar kejar =='

    ReplyDelete
  23. diyan

    rajin, feberet dia pulak.hehe

    ReplyDelete
  24. budak laki mmg suke main time sekolah petang,puas lah ustaz ustazah kejar guna rotan pun tak jalan jugak. hehe. tp nostalgia lah semua tuh.

    ReplyDelete
  25. cahaya

    nostalgia. tapi sedih pun ada. kurang haja tu dah melampau2

    ReplyDelete
  26. maen keja keja ngan ustzh tuu yg sempoi tuu. haha :D

    ReplyDelete
  27. fifi.

    sebenarnya, kena kejar sebab buat salah 2, takde gua nak main kejar2.hehe

    ReplyDelete
  28. gua memang sekulah agama dari kul 7.30 pagi sampai 4.50 petang. tapi gua lupe gua baik ke nakal dulu? rase cam nakal kot. tapi gua jadik pengawas hahahaha... cemana tuh?



    tang main kejar2 tu memang best bro...

    ReplyDelete
  29. piah

    gua pun pengawas, tapi setan mana rasuk gua tah.haha

    ReplyDelete
  30. hish nakal betol la budak ni! teringat kotak tape masa sekolah dulu. ehhe

    ReplyDelete
  31. no 3 tu macam babi ahh , wakakkaa

    ReplyDelete
  32. eka

    no 3 tu bukan babi. itu burung.

    ReplyDelete
  33. Haha nakal betul masa kecil eh.

    ReplyDelete
  34. ini best broo..best bro(ala2 nabil)

    kepedap bro...

    ReplyDelete
  35. bola hilang jadi burung? hahaha..

    memang nakal tahap gaban nie.. baik mintak maap laju2 kat ustazah tu.. dia ingat ke tak , belakang kira.. janji part kita dah lepas .. :D

    ReplyDelete
  36. hahha.. bekas pensel tape tu dulu aku ada banyak.. hahah.. aku dh ingat kau.. kau dulu buat blog dgn alinkan..

    ReplyDelete
  37. mr syah, yeah lu igt gua

    gua terharu.

    ReplyDelete
  38. enjoy read entry nihh..cakap psal ustazah nihh pagi tdi ketemu cikgu yg penah ajar den..bole den nyorok kt belakang bju..nyesal tak gi tegur..bila la dpt jmpa cikgu tu lagi..adeii..heran last2 skali psal anak pak zainal..heh

    ReplyDelete
  39. hahaha

    amboi nakal bebenor..

    tapi betol gak tu,pernah juga yien teringat zaman kechik mcm tue :)

    nice entry :)

    ReplyDelete
  40. haha takboley bla..
    plg best mkn tebu tu....huhu

    tp... ending die tacing gile..huhu...;)

    ReplyDelete
  41. oytt , sian ustazah sharifah tu kene buli . ish , kau ni =="

    ReplyDelete
  42. wa nk jadik cikgu tauhid kat situ lah

    ReplyDelete
  43. nakal betul shawn nie.. huhu

    ReplyDelete
  44. gua xnak comment dah la pasal lu tak follow gua pon!!T_T...n pahal wa tak leh bukak blog joey lgi -_-..die tuka URL ke?arghhh...gua nk protes la cenggini..




    (pehal gua merepek mcm shilaker ni?)keh3

    ReplyDelete
  45. eh apesal yg gurl pakai tudung tp pakai skirt plk kah3

    gua dulu skolah agama tp perangai macam mlsla gua nk ckp

    ReplyDelete
  46. Hahaha...tba2 tingat blk masa zaman skolh ptg dulu..
    tyme rht blh lak maen gth zero point ngn kawan2..dak laki lak suka nyibuk ..

    ReplyDelete
  47. ahhahaha gua fhm kotak tape yg lu maksud kan sbb gua juga terjebak pade jaman itu. gua cukup benci dgn budak lelaki yg tarik tudung! ehhe

    Gua juga tak dpt imagine mcm mane tdung ustazah lu melyang2 time mengejar lu!

    ReplyDelete
  48. penjahat siot..hahahaha

    ReplyDelete
  49. hahahaha. a little bit funny. err pembuli nii heh!

    ReplyDelete
  50. comel je ayat kat entri ni .hehehe

    ReplyDelete
  51. yg buat pencil box pakai tape box tu, gua setuju ! hahaha gila cool kot ! letak pulak, gambar pendekar laut punya poster. peh !

    ReplyDelete
  52. giler..

    klau entry lu xwat aq gelak separuh nazak mmg bukan lu la kn..

    so nih list yg wat aq kne rasok tahap gaban:

    *Sial. Sumpah rasa macam anak muda kampung dusun.

    *Ah kamon lah, gua muda,.....

    *adakah lu punya burung merpati akan menjadi sebesar ......

    HAHAHA...entry lu mmg giler best..
    lu la idol gua kt dunia blog nih..wakakaka

    ReplyDelete
  53. kenapa gua tak penah belajar agama petang2?adakah gua kurang beragama dari lu shawn?

    ReplyDelete
  54. amira rosli.

    yes, ending dia yg gua nak org baca sbnrnya :(

    ReplyDelete
  55. raden


    silakan. dah ok kot sekarang

    ReplyDelete
  56. asiah

    hahhai, sejak bila lu pandai main rajuk2 ni.hehe. da folo dah

    ReplyDelete
  57. noor fatin

    jahat2 pun pergi jugak sekolah agama.hehe

    ReplyDelete
  58. AQ

    yg tu sekolah kebangsaan. gua malas nak lukis

    ReplyDelete
  59. zie lah

    gua tak reti main benda tu

    ReplyDelete
  60. ezan

    haha. tape tu sumpah legend

    ReplyDelete
  61. heroic


    haha. pedang setiawan pun sama

    ReplyDelete
  62. asrafovic

    lu dah mcm peminat no 1 gua.muahahaha terharu kejap. tq weh

    ReplyDelete
  63. sayyid

    lu dah hebat. mad wajib berapa harakat?

    ReplyDelete
  64. kelakar laa blog kau ni ! hahha ;)
    ni yang nak follow ni.

    ReplyDelete
  65. aizie


    haha. tq2.nanti gua jenguk lu balik

    ReplyDelete
  66. masa skolah agama dulu ptg2, bdk lelaki suka tarik tudung bdk prmpuan..mmg hobi ekk?haha

    ReplyDelete
  67. sutera kasih

    wajib tu kita panggil

    ReplyDelete
  68. haaa..skang bru leh comment..hehehe..pasl pensil case tu mmg wa tak nafikan..n pasal main tarik2 tudung tu bdk pompuan lain mmg kne..tp wa diorg xsempat nk tarik tudung wa..sampin diorg dh kebawah dulu..kahkahkah..ganas ke lucah tu??keh3...

    ReplyDelete
  69. case tape tu haaaa... punya la meaw hias cecantik,last2 kena cilok dengan dak sekolah,tinggal pensil n pemadam je,sadis !

    ReplyDelete
  70. ustazah pakai legging! hahahah. kelakar lah. dah jd blog fav saya nih! :D

    ReplyDelete
  71. hahaha..aku paling malas g sekolah agama sebab die buat ptang..sape suruh.kekeke.

    ReplyDelete
  72. asiah

    mmg ciri2 orang nak kawen.haha

    ReplyDelete
  73. meaw

    haha. mesti letak helo kiti

    ReplyDelete
  74. a sekolah agama sebab tak belajar sgt

    ReplyDelete
  75. helo kiti pe barang,tak rock langsung,haha!

    ReplyDelete
  76. hahaha
    mmg bwak g skolah dulu kecik2

    ReplyDelete
  77. gay..asl gua bole termiss nak komen yg ni ek? grrr...hahaha :P

    ReplyDelete
  78. wohoo !! hahahaha..
    jangan nakal2 taw.

    ReplyDelete
  79. 1: kenapa blog lu dah ada header oih. nyampah.

    2: kenapa dah ada shoutbox oih. dulu kemain susah giler nak sound sebab tak tahu mana nak sound.

    3: kenapa ada pesbuk like oih. kemain gigih mencipta populariti. kakaka.

    4: kenapa xde list gua hah. cam ni la kawan lama.

    5: paling ketara, kenapa ada nuffnang oih. dulu janji ngan gua tak nak beriklan. bila gua ckp pasal iklan kemain nerd konon. pffttt.

    6: gua rasa gua polower lu ke bape puluh entah. sekarang dah beriban. perghh maju.

    7: hah yang ni setia dari dulu. dulu lagi kan. hamis jalika. kekeke. teringat lagi gua bukak citer pasal dia p indon. banyak gambau dia tepek. tenet lu lak siput masa tu. haha tension kot. kihkih





































    kesimpulannya: dah lama gua x jengok sini. hahaha. siyes. =p

    ReplyDelete
  80. errr lagi satu gua rindu nasir bilal khan dan gambit yang dulu. yang dulu. bukan sekarang. ngeh. sekiang.

    ReplyDelete
  81. kah kah kah..boleh tahan gak lu nie kan..:P

    ReplyDelete
  82. diazepam online valium saliva drug test - generic valium images

    ReplyDelete
  83. http://technologiesuae.com/#sale cheap online pharmacy xanax - xanax mg get high

    ReplyDelete

r k g fb like

r k g