Tuesday, 12 July 2011

"Mak2, Shawn nak kahwin boleh?"



Assalammualaikum

Gua baru lepas balik menolong sepupu gua kahwin dekat Melaka.
Dan gua terfikir, macam mana gua nak bagitahu kat mak gua bila gua dah nak kahwin nanti ea? haha
"Mak2, Shawn nak kahwin boleh?" perghh macam ada sinar2 dapat pelempang je. haha. Baligh pun belum.

Nak meminang pun satu hal lagi. Tapi gua dah prepare tips meminang berikut, perkara2 yang dilarang keras ketika meminang:

1. Memesan minuman- Ni memang kes kurang ajar. selamba adab je lu order teh tarik banyak buih kat bakal pak mertua lu. Kalau macam ni lah gaya, tak mustahil  dia lempang lu dengan tv plasma dia.

contoh adegan order mengoder

2. Mencarut- Memang hobi budak2 zaman sekarang mencarut tak kira time. Tapi tak payah lah mencarut time meminang. Nak2 mencarut yang lucah2 time balas2 pantun.

contoh pantun yg bakal dibalas dengan selipar jepun

3. Salah ngorat- Lu punya lah mengenyit mata kat anak tuan rumah yg sebenarnya bini tuan rumah. Sah lobam biji mata bila balik dari rumah tu.

4. Menyamar sebagai pegawai banci- What?? Konon2 lu pandai buat lawak la? Nak ambil hati pak mertua lettew. Ni nama dia bangang dol. ha hah ha

pegawai banci

Melayu kita melayu beradat. Nak kentut pun bertempat. Apa lagi meminang dan buat perhimpunan bersih. eh? eh? Cuba buat entry suka ramai "bersih". hahaha.

*ok3, yang ni boleh sing along ramai2:

Kulitnya bersih, hati pun bersih
Budi yang baik hatinya pengasih 
Kulitnya bersih hatipun bersih
Memikul belati tiada memilih
Jadikah bersih hatipun bersih
Berkata bermulut fasih 
Jadikah bersih, hatipun bersih
Dialah khazanah pintu terpilih

p/s: gua mmg tak pandai reka tajuk entry

Shawn

91 comments:

  1. hahahahahahahahahahahah
    gelak dulu!

    bukan main lg~~
    sedap patun lu
    pucuk gua di tepi pematang,
    bauh dada rasanya lazat,
    darilah jauh gua datang,
    kemari dengan seribu hajat...
    hahahahahahahahah
    sabo jela... nice la wehh

    ReplyDelete
  2. HAHAA...

    entry lu klau x wat wa gelak..

    mmg x sah...tetbe wat wa ase nk request sape2 masok mnang wa kne pntun ala2 lucah cmni...

    stylo abes dude....HAHAHA...
    okeh wa mmg salute..entry lu best...

    fly~~~

    ReplyDelete
  3. entri2 lu selalu wat gua mennn'nn duu gaa la der hahaha....
    nice2 bab pantun tuh mmg xbleyh blah!

    ReplyDelete
  4. hahaha pantun dada tu x blahhh bader kah kah...memng nak kena kapak laju2...

    ReplyDelete
  5. ko ni mmg kelakar lah..tak sah kalo masuk blog ni tak ketawa hehe

    ReplyDelete
  6. kja

    haha. pantun ni boleh gua guna nanti kat ayah lu. kena marah tak? haha

    ReplyDelete
  7. mrs asrafovic

    hhe. tq2. nanti gua singgah blog lu ok?

    ReplyDelete
  8. ezza

    berapa hantaran lu nak bagi? ahahhahaha

    ReplyDelete
  9. zhaf

    kau nak aku karok ke apa sebenarnya? haha

    ReplyDelete
  10. vampire

    pantun kan budaya kita. so maximum kan penggunaanya.haha

    ReplyDelete
  11. sutera kasih.. hehe. tak lah biaa2 je. thanks singgah

    ReplyDelete
  12. boleh pulak nak menyamar....haha...

    aku benci pegawai banci XD

    ReplyDelete
  13. hahahaha. terbaik. terganas. terbaik. terganas.

    ReplyDelete
  14. pantun pantun lah pesen sepah. lu banyak pengaruh ni.

    ReplyDelete
  15. hahaha pak lebai pun tahu...

    masuk raja lawak boleh kalah kan sepah..

    amboi gatai nak khawin :)

    ReplyDelete
  16. lu nyanyi je lagu "oh mama,saya mahu kahwin..lalala~" confirm mak lu taw lu nak kahwin..n make sure lu tak buat apa lu tulis tu masa meminang..haha

    ReplyDelete
  17. hahahaha..
    bukan nk kata la..
    tapi siyes sesuai kalo masuk raje lawak..
    ngee..

    ReplyDelete
  18. gua bgtau awek lu..!!
    gua bgtau die lu nak pantun gaya gini kat bapak die...
    wa cabar lu suh belah lu bg pantun cm ni nanti kat belah A bkn nama sebenar..kahkahkah..




    p/s 2:lgu s.m salem ngan m.nasir kan?wey..mau kne band lgu tu kang..

    ReplyDelete
  19. asyila

    pegawai banci tu ke? hahaha

    ReplyDelete
  20. menn duu gaaa keimanan gua lu punya bahasa..sialan..haha..lama lu sepi..

    ReplyDelete
  21. sayyid

    haha. gua balik kampung lah. stail2 menduga ni nak ajak karok lettew

    ReplyDelete
  22. bahahhaha...pantun mmg nk kene mkn penyapu...

    ReplyDelete
  23. hahhhaahaaa... pantun tu memang tempah maut la... buat depan mak gua, kompem kene cincang punya. hahahaha...

    ko nak kawin sok, cakap derek je dengan mak tu. jangan lak pi bagi da vinci code pulak. sampai subuh pun belum tentu paham nanti...:p

    ReplyDelete
  24. piah


    hahaha, kata nak guna bahasa beralas, paling sinis dah tu.heheh

    ReplyDelete
  25. hahahahaha..
    penat gelakkan pantun tuh..

    dtg sini je msti gelak..best!!!

    ReplyDelete
  26. HAHA shwan, lu ni cool la brader. gua suka gila.. HAAHA

    ReplyDelete
  27. amalina

    gua bukan saja cool, kacak luar kacak dalam pun ada

    ReplyDelete
  28. hahaha , pandai reke pantun nohh .

    ReplyDelete
  29. pecah perut gua gelak. hahahahahahahaha!

    ReplyDelete
  30. yang num 2 sangat kelakar. KAHKAHKAH !

    ReplyDelete
  31. bibi bibo

    kena pandai, nak practikkan nanti.haha

    ReplyDelete
  32. umie nadirah

    heheh. cariklah org yg pandai berpantun mcm gua

    ReplyDelete
  33. shedameor

    pantun ni mmg sesuai utk meminang

    ReplyDelete
  34. OMG pantun tu SUMPAH lawak!!!!!!! HAHAHAHA. btw, vid dah masuk :)

    ReplyDelete
  35. tips masuk meminang.. kehkehkeh.. tapi kan shawn ada satu g... kalau pak mertua suh basuh pinggan kan, si menantu buat2 pekak pastu amik paper buat2 baca,haha!

    terbaik ahhhh shawn :D

    ReplyDelete
  36. haha.. shawn shawn. loqlaq la ang ni

    ReplyDelete
  37. saya afi

    mana ada, ni paling sopan dah ni

    ReplyDelete
  38. meaw

    haha, itu silat lagenda pakcik tu bukak

    ReplyDelete
  39. hahaha nak praktik dlu la, bandung ais satu!! hahaha

    ReplyDelete
  40. noor fatin


    pangg pelempang lah jawabnya

    ReplyDelete
  41. ha3...sengal lah..
    jmput sggah ke blog shida...ce denga Lisa Surihani nyanyi sat...ok x sore dia..
    http://luvabenbaby.blogspot.com/2011/07/lisa-surihani-buat-album.html

    ReplyDelete
  42. hadoi pntun tuh tak tahan :P HAHAHA
    visit dyan lak :P

    ReplyDelete
  43. Wa suka-suka..miahahaha

    *psssttt!...gelak sengih mcm org biol baca entry nie...

    terbaaaaikkkkk..terbaaaaikkk!

    ReplyDelete
  44. hahaha trbaik punye tips ouh

    ReplyDelete
  45. hahaha lawak giler seh. ketawa sambil batuk nihh :D

    ReplyDelete
  46. untungla muka bakal bapak mertua lu cm dr rozmy,dahla ensem kaya plak tu wakakaka ;D

    ReplyDelete
  47. AQ


    hahah, perasan je kau kann dr rozmey tu???

    ReplyDelete
  48. bro..nice doodle..kelakar plak tu..hhee

    ReplyDelete
  49. hahaha..syabas shawn..kau ade gak budi bahasa..haha.

    ReplyDelete
  50. bro..nice doodle..kelakar plak tu..hhee

    ReplyDelete
  51. wa bru perasan..kat contoh adegan oder mengoder tu ade poster jantan terhangat d'pasaran.."dr.rozmey"..syg tol lu kat die ek?kikiki

    ReplyDelete
  52. tang yg pantun2 tu memang betol2 mintak kaki. bhahahah

    ReplyDelete
  53. nnt kalo aku ade anak pompuan kan, aku akan tapi calon2 laki dia..ahaha xP

    ReplyDelete
  54. wehhhh aku rasa aku dah komen tadi . kau removed ehhh ? kuanggg jaqqqqqqqqqqqqq

    ReplyDelete
  55. kau komen entry atas lahhh hoihhh..

    ReplyDelete
  56. schaze

    hahah. yg pasti calon tu bukan aku lahka

    ReplyDelete
  57. cleo

    gua mmg berbudi bahasa tinggi

    ReplyDelete
  58. haha,pantun tak leh bla..
    habis adat jadi carca marba..

    nak menyamar jadi pmbanci penduduk lagi tak leh bla.. hahaha. nice idea..

    ReplyDelete
  59. kawen lah nak
    sy wakil mak awak. HAHAHA

    http://mizsmuchuxx.blogspot.com/
    singgah sini jgk :)

    ReplyDelete
  60. hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha...agak kesengalan la cte nie...adoii..ap pon xbole..pape pon..thumb upssss...hahahahahah..best bero!!

    ReplyDelete
  61. XD agagagagaqga tenoknya tenoknya

    ReplyDelete
  62. menn duu gaaa keimanan gua lu punya bahasa..sialan..haha..lama lu sepi..

    ReplyDelete
  63. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

r k g fb like

r k g