Thursday, 28 July 2011

Gemuk itu nikmat

Assalammualaikum

"Payu dara kecil? terlalu menggendur? terlalu besar?' Serius ni iklan paling buat gua nak tergelak dulu.
Actually, bukan gua nak sembang fasal payu dara pun, tiba2 je gua teringat iklan ni. ha ha ha

Ok3, gua nak bagi tips menggemukkan badan ni. Since gua ni kurus, gua cuba ilhamkan beberapa kaedah. Lagipun, asyik nak kurus je kerja lu orang ni kan.
Tahu tak? Bila anda terlalu kurus, angin akan meniup-niup anda, anda akan terbang tanpa sedar, dan anda akan terjatuh pabila angin 2 berhenti meniup, dan kemudian, anda akan mendapat sakit belakang yg maha dahsyat. So, jgnlah terlalu kurus. Mari menggemuk!

1. Makan
Makan je? Oh tidak2. Lu makan lah something yang dah kompem2 gemuk. Mcm gajah. Makan gajah atau beruang. Sumpah berkhasiat dan menggemukkan.

kari kepala gajah

2. Gunakan produk yg menggemukkan
Penat Dr Rozmey ilhamkan gain5. Yg lu orang nampak hanya jusmate 5. Kemonlah, jangan hampakan dr rozmey please?

tiba2 gua terpromote mamat ni. arggh

3. Pau makanan orang.
Asal nampak ada makanan lu pau. yang penting halal. Jangan segan2, ni untuk kebaikkan lu jugak kan.
yess, pau semuanya

4. Jadikan malas sebagai hobi
Kalau petang2 kawan lu main bola. Lu jangan la ikut, itu tabiat tak sehat. Lu duduk diam2 kat rumah, tunggu mak lu siapkan makan malam. Habis makan, lu sambung hobi lu, tidur. 
Semakin lu malas semakin naik berat badan lu.

contoh malas tahap maximum

5. Tidur dimana2
Selagi ada masa free, tidur. Dalam toilet, sambil2 lu meneran, tidur lah kejap. Sambil bukak pintu peti ais, lu tidur. Lagi berkesan kalau lu upah sesiapa suapkan lu makanan, sambil2 dia suapkan dan kunyahkan, lu ambil peluang untuk tidur.

  contoh adegan tidur tak kira masa

Manusia mana pernah puas, yang gemuk nak kurus. Yang kurus nak gemuk.  Bila tak pernah puas, timbul perasaan tamak. 
Tamak = benih yg akan memanjang dan berbuahkan angkuh, riak dan cintakan dunia semata. 

p/s: entry backpacking gua buat bila dah ada gmbr2 ok
shawn razaleigh

105 comments:

  1. haha.. tau takpe.. tu belum kire yg gelap nk cerah, yg cerah nk gelap.. kekekeke.. :p

    ReplyDelete
  2. tak gemuk tak kurus. tembam je hahahaha :D

    ReplyDelete
  3. nak kurussssssssss...muahaha.

    ReplyDelete
  4. nasib baik syira nih sedang-sedang..
    muehehe

    ReplyDelete
  5. haha..tips yg menarik tuk menambah berat badan..teeheee

    ReplyDelete
  6. hahha kite kurus, makan lahhhh byk mana pun tak jugak gemok2. bila org kata, "eh, bdn kau mcm berisi sikit lah" i was like, yeaaaayy! lompat smbil guling2 ;DDD

    ReplyDelete
  7. amik makanan kucing eh?apakata ko try lu,hahahaha! ngek tol..... nak kurus makan kari kerengga :P

    ReplyDelete
  8. plg ideal sedang2 je, takde la kejap nak kurus kejap nak gemuk, hehhee

    ReplyDelete
  9. orang tu tangan lidi...haha. lawak-lawak

    ReplyDelete
  10. meaw

    part kuceng tu sesuai dgn kau lah. ahahaha

    ReplyDelete
  11. tips kurus? heheh..untuk org mcm aku

    ReplyDelete
  12. entry xingat..

    biarlah org nak ckp per pun.. bukan dorg yang bg kita makan. kita kurus, dorg sush ker?

    ReplyDelete
  13. tip ke 4 tu paling berkesan kot!
    hikhik

    ReplyDelete
  14. entry yang sedap untuk dibaca :) heee
    memang manusia tak pernah puas
    yang kurus nak gemuk yang gemuk nak kurus ==

    ReplyDelete
  15. bab makanan meow tuh memang tak boleh belah betul lah shawn/
    -.-

    ReplyDelete
  16. entri lu enak dibaca. gua suka gua suka. hahahahahahhahaha kbai.

    ReplyDelete
  17. makann kucing pun nak..haha.lwk..jgn lh ada org cmni....>.<

    ReplyDelete
  18. cahaya fajar

    baru tembam mcm kuceng

    ReplyDelete
  19. hahahahaha..
    tidur kt mne2 tu best..
    tp kalau perempuan plk mcm mne bro??

    fitrah manusia yg x pernah besyukur dengan ape yg ade pd dri sndiri, yg kurus nk gemuk.. yg gemuk nk kurus..
    tettttt~~ terase[spe makan kari gajah, die la yg terase kaja]

    kelakar... tp yg ke 30 lebih.. ohhh damn~~ ketinggalan la bro...

    ReplyDelete
  20. kaja

    hahaha
    oklah tu30+


    belajar lah masak kari gajah. mana tahu sedap

    ReplyDelete
  21. kau ni otak ting tong la. hahahahaha

    ReplyDelete
  22. amalinna

    haha. aku lak kena..hahahaha

    ReplyDelete
  23. hahaha..kte gelak sorg2 ble baca entry ni..hadoii..

    btol la tu, yg gemuk nak kurus**mcm kte..dan yang kurus nak gemuk..hahaha

    ReplyDelete
  24. intro lu lucah ! *baling bantal*

    ahh,lu sbnarnye nk pomot rmbut dr rozmey kan? *apesal aku asyik komen dr rozmey nih grr tarik rmabut*

    ReplyDelete
  25. finaz

    hehe, manusia kan semua mcm tu.

    ReplyDelete
  26. AQ

    elelele, lu sbnrnya nak kikis kekayaan dia kan? miahahaha

    ReplyDelete
  27. aku x pernah kecewakan dr rozmey.
    dia hensem..

    ReplyDelete
  28. lupe, sambil tangan menunjukkan “sip” macam yg dia slalu buat. HAHA.

    ReplyDelete
  29. umie

    lu mmg supporter terbaek.

    "sipp2" heheh

    ReplyDelete
  30. ak pon mmg nak gemok sikit. thx la for those tips ! hahaha

    ReplyDelete
  31. ahahaha..betul2..manusia xpernah puas..tp nuru nk kurus jugakkk..!!! xkire ahahhaha

    ReplyDelete
  32. ashia

    hahaha
    nak kurus kena tunggu entry lain la

    ReplyDelete
  33. haha, sye kurus tpi sye tak kesah :P

    ReplyDelete
  34. Fulamak , dr rozmey pujaan hatiku . Kahkah kau ni kutuk dia macam dia takde istri lawa plus muda lagi dohhh .

    ReplyDelete
  35. giler arh..ade ke taik idong sampai camtu skali..wahahha

    ReplyDelete
  36. asal jangan kurus kering dan asal jangan obese.conclusion:selagi tak memudaratkan kesihatan,just be confident about ourselves :)

    ReplyDelete
  37. bulan

    ada kot, jenis malas gila babeng

    ReplyDelete
  38. ahahaha...kesemua siatas adalah betul..bila lu nak amalkan???

    gemuk tu comel...=)
    kan???

    ReplyDelete
  39. haha. mukadimah memang tak boleh blahh.

    ReplyDelete
  40. kesimpulannya, b'syukurlah seadanya....
    tapi, lumrah alam, manusia memang sentiasa tak puas hati...
    blik dr kursus 2 minggu nek 2kg..grrrrr..=D

    ReplyDelete
  41. cik marikh

    2minggu =2 kg. bulan puasa susut lah 2

    ReplyDelete
  42. tu la..jnji badan mau sihat..tu pling penting..^^

    ReplyDelete
  43. amni

    dan otak yg sehat :) mcm eklan champs dah

    ReplyDelete
  44. fulamak..boleh jd promoter dr. rozmey da..

    ReplyDelete
  45. fatin

    gua sebnarnya mmg secret agent dia pun. miahahaha

    ReplyDelete
  46. eleh, kalau hang puin tanya nak yg gomuk ke kurus buat gf..carik yg kurus dulu..hehehe

    ReplyDelete
  47. haha..dpt kan badan segemuk panda :D

    ReplyDelete
  48. Aku bersyukur dah aku kurus, tapi kalau bleh na gmok sikit ok tak ?



    AHAHHAHAHAH

    ReplyDelete
  49. kurus sangat pun tak elok... hahah, :)

    ReplyDelete
  50. novexx

    senang kena tiup angin cinta.hihi

    ReplyDelete
  51. ehhh~ kat snie pun ade dr rozmey gak? haha~ pemes la dia kan kte dok promote2 die...:P

    ReplyDelete
  52. ika

    haha, tulah fasal. nyesal promote

    ReplyDelete
  53. ala , baru nak kuruskan badan ! haha

    ReplyDelete
  54. wah mmg bagus petua ni..

    tolong kunyahkan tu paling tak menahan..hahaha

    ReplyDelete
  55. ye lah...mcm wa ni...dah kurus dulu...selera ikut daan jek...skang gemuk...sibuk nak kurus...mcm2 ubat wa mkn...mcm2 teh wa minum...semua tak jalan..

    last2...wa mcm dah pasrah, biarlah gemuk asal wa comel (emoticoncucuktekak..muntah).. sihat...

    last2 juga..wa tgk the biggest loser..wa tiru..haha...wa siap angkat kerusi bagai...turun lah..tp cket..hehe

    *klu kurus nak gemuk..senang..bila gemuk nak kurus...ulamakkaaii..*

    ReplyDelete
  56. jangan jadi gemuk tahap obesiti sudah laah ya. hikhik :)

    ReplyDelete
  57. sepet kuku

    pergh. dah boleh buat drama cinta kolesterol 2 dah ni.hahah

    main2 je. yg penting sihat :D

    ReplyDelete
  58. Rtp

    luaran tak penting *ayat poyo

    ReplyDelete
  59. tido di mana2 tu slh 1 hobi dla, haha

    ReplyDelete
  60. hahaha..slumber je lu edit pic encik rozmey 2..hahaha....GAIN 5 eaa..nnti wa nk try r..

    wa suke intro entry lu...iklan 2 mmg gler slumber..
    hahaha..btw..lu tpu r..sbb malaysia klah smlm..

    klah ke menang wa mmg skong mlysia...
    :D

    ReplyDelete
  61. asrafovic

    into yg sgt nostalgic bg gua.heh

    ReplyDelete
  62. pleasee bg tips nak kurus lak

    ReplyDelete
  63. ezan edma

    next time, khas buat lu

    ReplyDelete
  64. aku benci tgk iklan tu..haha

    adat manusia la tak penah nak rasa puas. weh agak2 dokter rozmey tu ade juai tak ubat untuk tinggi?ekeke

    ReplyDelete
  65. schaze

    semua ubat dia ada. jgnrisau

    ReplyDelete
  66. betul tu..manusia tak pernah puas.. :)

    ReplyDelete
  67. pemalas sungguh...

    manusia mmg tak penah puas, da kurus pon nk kurus lagi (me??) xbsyukur tul Allah da bg sehat..

    ReplyDelete
  68. cantekk

    haha, kena tiup angin baru tahu

    ReplyDelete
  69. makan kepala gajah... haha...

    ReplyDelete
  70. biasala tu...pelik je yg gemuk nk kurus.yg kurus lak nk gemuk..tak kisahla cmna pun yg penting sihat..awwrrr..haha

    ReplyDelete
  71. aku suka makan. lagi2 makan ayam goreng.. nikmat gilaaa

    ReplyDelete

r k g fb like

r k g